Máriakálnok

Mariakalnok

Győr-Moson-Sopron megyében, a Szigetközben található közel kettőezer fős települést, Máriakálnokot az utóbbi években egyre többen választják lakóhelyül. A csodálatos természeti környezet, a jól kiépített és az autópályához kapcsolódó úthálózat, a környező településeket összekötő kerékpárút, a folyamatosan megújuló szolgáltatások, intézmények teszik kellemessé a helybeliek és ide látogatók életét.

A község egyik nevezetessége a már a középkorban is ismert, csodatévő helyként tisztelt Sarlós Boldogasszony kegykápolna, melyet egész évben sok zarándok és turista látogat. A kápolna közelében található a Falu-múzeum és a Szigetköz-múzeum. Itt megismerkedhetünk a község néprajzi emlékeivel a Szigetközben évszázadokkal ezelőtt élt emberek használati tárgyaival és életével. Ugyancsak itt, a Kápolna téren található gondozott környezetben az I. világháborús emlékmű és a több ezer tőből álló Rózsakert is. A településen áthaladó főúton található a XVII. századi római katolikus templom.

A parkok és közterületek az itt élőknek köszönhetően épp olyan virágosak, gondozottak, mint a saját kertjeik. A község temetője az egyik legszebb „parkja” a községnek.

Máriakálnokon három lovarda is található, melyek közül az egyik nemzetközi díjlovagló versenyeknek ad otthont.

A horgászat és vízi sportok szerelmeseit a Mosoni-Duna és a Kálnoki-Dunaág kínálta élmények várják.

Szálláshelyek

Programok