Győr

Győr

gyor_cimer

A kisalföldi megyeszékhely, Győr lendületes, dinamikusan fejlődő város, mely folyamatos megújuláson ment keresztül az elmúlt években. Egyszerre adja egy pezsgő nagyváros és egy nyugalmat árasztó kisváros élményét, ahol kifejezetten jólesik elidőzni néhány napig. Érdemes betérni a szelíd környezetben fekvő, patinás, sokszínű városba, ahol természeti, kulturális, építészeti értékek sora ötvöződik egymással.

Győr úgy él a köztudatban, mint a barokk építészet ékszerdoboza, s valóban, a belvárosában található épületek nagy része műemlék vagy műemlék jellegű. A színpompás paloták közül ugyanakkor számos nem a barokk kor, hanem az azt követő évszázadok különböző stílusjegyeinek egyikét hordozza magán. Gyakran emlegetik Győrt a sarokerkélyek városaként, hiszen több mint három tucat látható belőlük a belvárosban, van olyan kereszteződés, ahol minden épület sarkára jut egy.

Sokan nem tudják, hogy Győr a folyók városa is, különleges karakterét meghatározza a Rába, a Rábca, a Mosoni-Duna és a Marcal találkozása. A gondosan kiépített, romantikus folyóparti sétányokon órákon át andaloghatunk, s élvezhetjük a csodálatos kilátást.

Győr a kultúra és a sport területén is ismert, hiszen a Győri Balett és a többszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC csapata messze földön híressé tette. Ezen kívül a városról sokaknak eszébe jut – a teljesség igénye nélkül – a Szent László-herma és a Könnyező Szűzanya-kegykép, a szódásüveg és a fröccs, meg persze a kukorékoló Vaskakas.

Győrben minden korcsoport megtalálja a neki való programot, hiszen a város összes szegletét a sokszínűség és a nyitottság hatja át. Felújított főterek, turistacsalogató programok, virágos teraszok, sport és kultúra, óriási egyetemfejlesztés – Győrben mindez együtt van, és a „Több mint egy város” szlogennel mindenkit felfedezésre invitál.

A város turisztikai weboldala, a hellogyor.hu elkalauzolja a látogatókat a nevezetességekhez a google navigáció segítségével, továbbá az oldalon tájékozódhatnak győri és környékbeli rendezvényekről is.

Bővebben:

Látogatóközpont / Tourinform Győr                                 

9021 Győr, Baross G. út 21.

Tel.: +36 96 311 771

E-mail: gyor@tourinform.hu

Web: www.hellogyor.hu

Szálláshelyek

Programok

Település képek