Tejszínes sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

 

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg sütőtök (héj nélkül)
  • 4 dl csirkehúsleves
  • 2 dl tej
  • cukor
  • reszelt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyem

 

Elkészítés:

 

Az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk az étolajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a kockázott sütőtököt, majd felöntjük a húslével és a tejjel.

Sóval, cukorral, reszelt szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük.

A levest szitán áttörjük vagy összeturmixoljuk. A levest még egyszer felforraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt.

Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.