Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg sütőtök (héj nélkül)
- 4 dl csirkehúsleves
- 2 dl tej
- só
- cukor
- reszelt szerecsendió
- 2 dl tejszín
- petrezselyem
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk az étolajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a kockázott sütőtököt, majd felöntjük a húslével és a tejjel.
Sóval, cukorral, reszelt szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük.
A levest szitán áttörjük vagy összeturmixoljuk. A levest még egyszer felforraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt.
Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.