Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- kb. 30 dkg liszt
- só
- 50 dkg sütőtök
- A mártáshoz:
- 30 dkg erdei gomba
- fél fej hagyma
- só
- pirospaprika
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A tököt sütőbe rakjuk és megsütjük. Míg sül, megfőzzük a krumplit, majd összetörjük. Ízesítjük sóval. A megsült tök húsát leszedjük a héjról, a krumplihoz tesszük, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz.
Ezután a tésztát hengerré formázuk, és késsel felvagdossuk, mint amikor nudlikat csinálunk. Forrásban levő vízben kifőzzük, a vizet sózzuk is meg. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrjük le.
A gombamártáshoz egy kis olajban fonnyasszuk meg a hagymát, tegyük rá a feldarabolt gombát (csiperke is jó, ha nincs erdei gombánk), pároljuk meg pár perc alatt, szórjuk meg pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk. A végén habarjuk be a tejszínes liszttel, forraljuk ki.
A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk.