Sütőtökös gnocchi erdei gombamártással

Hozzávalók:

 

  • 80 dkg krumpli
  • kb. 30 dkg liszt
  • 50 dkg sütőtök
  • A mártáshoz:
  • 30 dkg erdei gomba
  • fél fej hagyma
  • pirospaprika
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 

A tököt sütőbe rakjuk és megsütjük. Míg sül, megfőzzük a krumplit, majd összetörjük. Ízesítjük sóval. A megsült tök húsát leszedjük a héjról, a krumplihoz tesszük, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz.

Ezután a tésztát hengerré formázuk, és késsel felvagdossuk, mint amikor nudlikat csinálunk. Forrásban levő vízben kifőzzük, a vizet sózzuk is meg. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrjük le.

A gombamártáshoz egy kis olajban fonnyasszuk meg a hagymát, tegyük rá a feldarabolt gombát (csiperke is jó, ha nincs erdei gombánk), pároljuk meg pár perc alatt, szórjuk meg pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk. A végén habarjuk be a tejszínes liszttel, forraljuk ki.

A gnocchit a gombás szósszal meglocsolva tálaljuk.