Bio Flexum -Termál Gyógyfürdő

 
"Ha fürdőzöl, nyugodt és derűs lélekkel tedd!" - Hippokratész


 Mosonmagyaróváron 1966 óta van termálfürdő. A '90-es évek közepétől jelentős beruházás indult a fürdő területén (hotel, étterem, apartmanok, szolgáltató és gyógyászati részlegek), s ma már télen-nyáron igénybe vehetik a sportolni, pihenni és gyógyulni vágyó magyar és külföldi vendégek a magas színvonalú szolgáltatásokat.
Termálvize vegyi összetételénél fogva Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. Sok oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, ami - fürdőkúra formájában - jól alkalmazható mozgásszervi és nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések, - ivókúra formájában - gyomor- és bélbetegségek, illetve - porlasztó alakjában, belégzéses módon - légzőszervi megbetegedések kezelésére.

A gyógyvendégek általában 2-3 hetet töltenek a városban, akik a gyógykúra mellett több programajánlat közül is válogathatnak: garantált városnézés, kirándulások a Szigetközben, sétahajókázás a Mosoni-Dunán, sétakocsikázás, puszta-program Rigópusztán, budapesti, győri és soproni egynapos utak, valamint szomszédolás Bécsbe vagy Pozsonyba.
Mosonmagyaróváron keresztül-kasul kanyarog a Lajta folyó, amely a városban folyik bele a Mosoni-Dunába. A két folyó turistát és itt lakót egyaránt gyönyörködtet. Az esztétikumon kívül hasznuk, hogy kajakozásra, kishajózásra is alkalmasak. A partokat többnyire erdő vagy erdősáv kíséri, így még a város belsejében is nyugalmat, teljes kikapcsolódást nyújtanak a hullámaikon pihenni vágyóknak.
A város körül elhelyezkedő Hanság (mely a Fertő-Hanság Nemzeti Park része), a Szigetköz és a Lajta-völgye komoly turisztikai vonzerőt jelentenek. A térségen halad át a Duna-menti kerékpárút, mely Passautól Budapestig halad a Duna mellett.
A térségben több lovasudvar található, van ahol tereptúrákat szerveznek a szigetvilágba.

 

 

Medencéink

 

Úszómedence:
33,3 m-es, 28-29 C˚-os, melegített kútvíz
 
Felület: 666m²
 
Térfogat: 990m³
 
Mélység: 1,50m

 

Gyógymedence:
36-38 C˚, hűtött gyógyvíz
 
Felület: 340m²
 
Térfogat: 240m³
 
Mélység: 0,75m

 

Ülőmedence:
30-33 C˚, hűtött ásványvíz
 
Felület: 255m²
 
Térfogat: 180m³
 
Mélység: 0,70m

Gyógymedence II:
36-38 C˚, hűtött ásványvíz+jakuzzi pezsgőágyak,
talp-derékmasszírozók
 
Felület: 191m²
 
Térfogat: 180m³
 
Mélység: 0,80m

Wellness-medence:
32-34 C˚ hűtött ásványvíz
 
Felület: 217m²
 
Térfogat: 220m³
 
Mélység: 1,00m

Gyógyúszó-gyógytorna medence:
28-30 C˚, vízforgatás
 
Felület: 271m²
 
Térfogat: 325m³
 
Mélység: 1,20m

Úszómedence 25m-es:
26-28 C˚, vízforgatás
 
Felület: 400m²
 
Térfogat: 600m³
 
Mélység: 1,50m

Szaunavilág
 
Szaunák
 
 A szaunázás alapvető hatása az egészség megszilárdítása – üdítő, edző és kondíciójavító – és az ellenálló-képesség fokozása. Élénkíti az anyagcsere-folyamatokat és megakadályozza a vírusok szaporodását. Javítja a vérellátást, rugalmassá teszi a testet, ezáltal gátolja a korai öregedést. A hőmérsékletváltozás edzi a bőr természetes reflexeit. Méregtelenítő hatása is lényeges, mivel a test salakanyagának 30 % - a  a bőrön keresztül távozik. Relaxáló hatása révén oldja a testi és lelki görcsöket.
 
A finn szokás szerint 15-20 percet kell eltölteni a szaunában, amelyet rövid, hideg vizes zuhany követ. A folyamatot háromszor szükséges megismételni, végül a folyamatos lehűlés következik, amelynek időtartama nem több, mint 30 perc.
 
Finn szaunák
 
 
 
Magas hőmérsékletű szaunák (120°C) kb. 10 % -os páratartalommal. Hatására kitágulnak a pórusok; a bőrből, a szervezetből izzadás hatására könnyen eltávoznak a méreganyagok. A szaunát követő szabadban történő lehűlés, hideg vizes medencében történő megmártózás és hideg öntetek által felélénkül a vérkeringés és erősödik az immunrendszer. A rendszeres szaunázás kiváló stresszoldó program.
 
A szaunák egyike himalájai só felhasználásával épült, amely természetes gyógymódot kínál az egészségünk védelmére. Használatával nemcsak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem többek között allergiás megbetegedéseken, szénanátha, és az immunrendszer gyengeségén.

Kneipp taposó

A hidegvízzel töltött medencében köveken lépkedve tapossuk a vizet, s haladunk körbe-körbe sétálva. A lábakat minden lépésnél kiemeljük, így a hideg víz és a meleg levegő adja meg a váltófürdő jelleget. A kövek enyhén masszírozzák talpunk reflexzónáit, ezzel beindítanak egyfajta regulációs folyamatot is.

 

Igénybe vehető kezelések

balneoterápia
iszapkezelés
szénsavas fürdő

egyéb
orvosi vizsgálat

elektroterápia
galvánkezelés

hidroterápia
súlyfürdő
víz alatti vízsugármasszázs (tangentor)

mechanoterápia
frissítő masszázs
gyógymasszázs
gyógytorna

termoterápia
gőzkabin
szauna

Javallatok

emésztőrendszeri és anyagcsere
fogszúvasodás megelőzése
pajzsmirigy betegségek

légzőszervi
felsőlégúti hurutok
hörghurut
tüdőtágulat

mozgásszervi
izomgyulladás
ízületek kopásos (degeneratív) betegségei
ízületi gyulladás
sérülések utókezelése

nőgyógyászati és urológiai
nőgyógyászati gyulladások

szív és érrendszeri
kezdődő érelmeszesedés

 

Szolgáltatások

szépség
fodrászat
manikűr, pedikűr

kereskedelem, vendéglátás
ajándékbolt
optika