Fehér Ló Közösségi Ház

Gyermek programok

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 21. péntek 17 óra: angyalkás figurák, őrangyalok készítése valamint gyöngyfűzés

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozások anyagköltsége: 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

 

BABASZÍNHÁZ

SÍPPAL, DOBBAL

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 23. vasárnap 10 óra

A Vaskakas Bábszínház előadása.

Kottafüzet, hangjegyek, ritmusképletek - mi történik, ha életre kelnek? Repülnek a hanggombócok, cikáznak a vonalak, száguldoznak a violinkulcsok. A játszók meg zenélnek, mindennel, amit csak érnek: síppal, dobbal, nádihegedűvel.

Dramaturg: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Zene: Rab Viki
Mozgás: Bora Levente
Rendező: Ujvári Janka (Jászai Mari-díjas)

Játsszák: Rab Viki, Vitányi- Juhász István

Az Aprók Színházáról:

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.
Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz az Aprók Színháza előadásokkal. 

A belépőjegy ára: 800 Ft gyermek számára, 1200 Ft felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében. Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

ZENEBÖLCSI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

 

ZENEOVI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 16 óra 30 perc

A zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus.

 

Egyéb

 

 

 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 19. szerda 18 óra: Kapcsolatteremtés másokkal és önmagunkkal. Vásárlás az "Élet áruházában"- csoportjáték. Belső gyerek meditáció.

Szeptember 26. szerda 18 óra: 12 női archetípus: Az alkimista istennő: Aphrodité. Önismereti tréning felnőtteknek. Meditáció és relaxáció.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel:20-9146476.

 

 

KREATÍV KÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 20. szerda 17 óra

Szeretettel várja a textil kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

 

 

ARS SACRA FESZTIVÁL 2018.

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 15-23.

A nemzetközi fesztivál programjai ingyenesen látogathatóak!

A fesztivál mottója: „Tekints az égre, és lásd meg!”

Szeptember 22. szombat 19 óra

KÓRUSHANGVERSENY

Helyszín: a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom  

A koncert szereplői: Evangélikus Gyülekezet Kórusa (karvezető: Szeder Kinga), Halmos László Énekegyüttes, Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona), Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom Szent Cecília Kórusa (karvezető: Horváth Győzőné), Szent Gotthard Plébániatemplom Szent Krisztina Kórusa (karvezető: Szalainé Sándor Katalin), Vissz - Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula)

Vendégkórus: a gyõri Palestrina Kórus (karvezető: Katona Tibor)

 

 

MO-HORDA KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 20. szerda 9 óra 30 perc

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a hordozás és a kötődő nevelés, vagy csak szeretné jó hangulatban eltölteni gyermekével az idejét. www.facebook.com/mohordaklub

 

 

MESÉLŐ JELEK™ PROGRAM

BEMUTATÓ FOGLALKOZÁSA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 20. csütörtök 10 óra 30 perc

Hallottál már a babajelbeszédről? Szeretnéd könnyebben megérteni, kisbabádat? Gyertek és ismerjétek meg, próbáljátok ki a foglalkozásunkat! Tájékoztató a babajelbeszédről, egyszerűbb baba-mama kommunikációról, majd bemutató foglalkozás Nyéki Mártával, a program vezetőjével. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezés az info@meselojelek.hu e-mail címen. A foglalkozás díja: 1.000 Ft/család (Jöhet baba és családtag is.)

 

 

NEM VAGYOK EGYEDÜL

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 20. csütörtök

Nem vagyok egyedül – sorozat: Konfliktus-kezelés otthon és a munkahelyen. Dr. Török Árpád klinikai szakpszichológus előadása.  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (Baranyainé Tóth Ágnes – 0620/4846062 és Unger Edit - 0620/4970445 nemvagyokegyedulmovar@gmail.com)