Fehér Ló Közösségi Ház

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

 

Zene-tánc

 

TÁNCHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 7. szombat 17 óra

17 órától a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a Kislaptáros Zenekar húzza a talpalávalót mindazoknak, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét.

 

 Gyermek programok

 BABASZÍNHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 8. vasárnap 10 óra

Egyik kicsi, másik nagy (Vaskakas Bábszínház). Rendező: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas. Zene: Rab Viki. Tervező: Michac Gábor.

Az Egyik kicsi, másik nagy című előadás szövegét Ujvári Janka Jászai Mari-díjas állította össze Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna és Varró Dániel kortárs költőink gyerekverseiből. Játsszák: Gergely Rozália, Markó-Valenytik Anna.

Az Aprók Színházáról:
Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz. Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított „Művészet a legkisebbeknek” elnevezésű programhoz az Egyik kicsi, másik nagy című előadásunkkal.

Az előadás időtartama 20 perc, melyet 20 perc játékidő követ. A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében. Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

   

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

Szeptember 6. nyári emlékek: kedvelt foglalatosság fonallal, gyönggyel valamint kedves és csilingelő figurák készítése

Szeptember 13. iskolába készülve: írószertartó, könyvjelző, órarend-tartó és  könyvfaló készítése

Szeptember 20. őrangyalok, tündérkék , levél- és termésmanók készítése kreatívan

Szeptember 27. filc-figurák varrása, őszi lakásdíszítő figurák, mütyürkék barkácsolása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

Egyéb

 

RETRO FILM KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 3. kedd 15 óra

Retro Film Klub. Műsoron egy 1957-ben készült amerikai film szerepel, amely egy esküdtszék munkájába enged bepillantást.  A tizenkét embernek látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben felmerül a gyanú: a dolog túlságosan is egyszerű, és nem ártana alaposabban megbeszélni a tárgyalóteremben hallottakat. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd, és percek múlva már nem is egy gyilkossági ügyről szól ez az izgalmas darab, hanem a bennünk lévő előítéletekről, félelmekről, szerepeinkről, vagy éppen rejtegetni kívánt gyöngeségeinkről, egyszóval az Emberről.

(100 perc), 12 felülieknek!

 

 

ORIGAMI – A PAPÍRVARÁZSLAT TITKAI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 3. és 17. kedd, 16.30 óra

Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség.Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

ARS SACRA FESZTIVÁL – „LEGYETEK MINDNYÁJAN EGY”

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 14-22.

 

Szeptember 14. szombat 18 óraKeresztény filmklub: A Fehér Ló Mozi bemutatja a Ferenc pápa - Egy hiteles ember  svájci-olasz-német-francia-Vatikán Állam koprodukcióban készült, szinkronizált dokumentumfilmet.(92 perc)  

A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült. A három Oscar®-díjra jelölt Wim Wenders (Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte és komoly, olykor pedig humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, bevándorlás, ökológia, valamint a család szerepe. 12 éven felülieknek! (2019.)

 

 

Szeptember 15. vasárnap 17 óra: Szemlélek címmel nyílik kiállítás Magyar Mónika és Szőcs Géza grafikusművészek szakrális témájú képeiből, az Art Flexum művészeti egyesület ajánlásával. A vendégeket Keresztény Gyula a Fehér Ló Közösségi Ház intézményvezetője és Szentkuti Károly az Art Flexum Művészeti Társaság elnöke köszönti.  A kiállított műveket Mácsadi Orsolya művészettörténész ajánlja a látogatók figyelmébe. A kiállítás október 6-ig tekinthető meg.

 

Szeptember 15. vasárnap 18 óra:Legyetek mindnyájan egy- ünnepi műsor. Szereplők :Farkas Dániel zongorista,  En l’ air tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Evangélikus Gyülekezet Kórusa (karvezető: Káléné Takács Erika), Hegedüs Bori énekes, Hildegard óvoda szavalói, Keresztény Veronika énekes, Mosoni Ifjúsági Hittanosok (felkészítő: Weiszné Sáling Éva hitoktató),  valamint a Piarista iskola versmondói és kórusa (karvezető: Vargáné Zsuzsa)

A műsort Farkas István piarista atya nyitja meg, aki „Jézus egybegyűjt, a Sátán szétszór” címmel tart elmélkedést.

Szeptember 18. szerda 15 óra: Moson az Árpád – korban címmel tart előadást Dimény Gábor okl. építőmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök.

Szeptember 21. szombat 19 óra: Kórushangverseny a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban.  A koncert szereplői: Evangélikus Gyülekezet Kórusa (karvezető: Káléné Takács Erika), Halászi Vegyeskar (karvezető: Sági Tünde), Halmos László Énekegyüttes, Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné  Csiki Ilona), Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom Szent Cecília Kórusa (karvezető: Horváth Győzőné),  Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula)

 

Szeptember 22. vasárnap Családi délután:

15-16 óráig kézműveskedés: angyalkás díszek készítése- többféle technikával
16 órakor a „Legyetek mindnyájan egy” című gyermekrajz pályázatunk eredményhirdetése.
A beküldött munkákat Vecsei László Ezékiel festőművész értékeli és ajánlja a résztvevők figyelmébe.

17 órakor családi moziban tekinthetünk meg egy bibliai történetet.

A főszereplő Józsefről már kisgyerek korában kiderült, hogy nem átlagos fiú. Ugyanis megálmodja a jövőt. Mivel fivérei tartottak tőle, rabszolgának adják legkisebb testvérüket Egyiptomba. Józsefet maga a Fáraó kéri meg, hogy fejtse meg régóta gyötrő rémálmait. József az álomfejtés során tanácsokkal látja el a vezért, aki megfogadja azokat, így sikerül elkerülniük egy katasztrófát…
A történet végén összehozza a sors fivéreivel is!

A fesztivál programjai ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várunk!részvétel

  

IRODALMI DÉLUTÁN

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 28. szombat 16 óra

Vendégünk Bozók Ferenc költő, esszéíró, piarista paptanár.

 

BABA-MAMA JÓGA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Szeptember 10-től keddenként 10.30 órától

Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.