Fehér Ló Közösségi Ház

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

 

Kiállítás

 

TŰVARÁZS

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 7. csütörtök 17 óra 30 perc

Tűvarázs – Kovács Károlyné Jutka (Kékcinke óvoda) patchwork-kiállítása.  A tárlatot Tisza Tünde óvodavezető nyitja meg, közreműködnek az óvoda gitáros-csoportjának tagjai.

 

TÉLI TÁRLAT 2019

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 30. szombat 17 óra

A Mosonmagyaróvári Fotóegyesület kiállítás megnyitója. A kiállítást Keresztény Gyula intézményvezető nyitja meg.

 

 

Zene-tánc

 

TÁNCHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 9. szombat 17 óra és 20 óra

17 órától a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a felnőtt táncházba várjuk mindazokat, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét.

 

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 21 csütörtök 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel látunk!

 

DALEST

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 22. péntek 18 óra

A fellépők: Jinxin Chen- bariton Kínából, aki a bécsi állami zeneakadémia mester szakos hallgatója, számos nemzetközi ének verseny nyertese. Zongorán kísér: Faragó Zsófia, a Királyi (Royal) Birmingham Conservatoire és a bécsi állami zeneakadémia diplomás zongoraművésze, az Annie Felvermayer Stiftung nyertese, aki fellépett többek között a bécsi Musikvereinben és Koncerthausban is. A műsoron a német és francia dalirodalom remekei mellett magyar, orosz és kínai művek is szerepelnek.

A belépés díjtalan, a szereplők adományokat elfogadnak egy decemberben esedékes nagyon rangos párizsi nemzetközi versenyre utazásuk költségeihez.

 

 

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 23. szombat 16 óra 30 perc

A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért javára. Fellépők a Vissz-Hang Vegyes Kar (karvezetők: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula), a Halászi Szent Márton Általános Iskola Gyermekkara  (karvezető: Sági Tünde fuvolán közreműködik Göncz Viktória) valamint a Mosonyi Mihály Zeneiskola hangszeres kamara formációi.  A belépés díjtalan, adományokat örömmel elfogadunk!

 

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS ÉS JÓTÉKONYSÁGI MŰSOR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 29. péntek 17 óra 30 perc

A műsort Stencinger Noémi, a Családsegítő Központ vezetője nyitja meg. Szereplőink: Bóbita óvoda Napsugár csoportja (felkészítők: Frank Anette és Beszpréminé Némedi Marianna), Hildegard óvoda néptáncosai (felkészítő: Léber László), Kékcinke óvoda Süni csoportja (felkészítő: Csapóné Almási Rita óvónő), Vackor óvoda Kutyus csoportja (felkészítők: Rohrwild Tamásné és Rum Ildikó óvónénik),  En l’ air Tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), Horváth Virág szavaló (Lébényi Általános Iskola, felkészítő: Horváth –Szűcs Ágnes), Hegedűs Bori és Török Róbertné Leitner Hajni énekesek (Piarista iskola) valamint a Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona)  és a Margaréta Nyugdíjasklub tánccsoportja. A programban adventi versek hangzanak el Várnai Kovács László, az Aranypor egyik szerzője tollából. Az adventi koszorú első gyertyáját Kapui Jenő címzetes kanonok, kerületi esperes, mosoni plébános gyújtja meg. A műsor bevételét a résztvevők a Mosoni Egyházközség által támogatott Gyermekek Átmeneti Otthona lakói számára ajánlják fel. Kérjük, aki teheti, 500 forintos belépőjegyet vásároljon, vagy ha nem tud az eseményen részt venni, támogatójegyet vásárolhat a Fehér Ló Közösségi Házban. Kérjük továbbá, hogy aki ajándékkal szeretné segíteni az otthon kis lakóit, egy lezárt dobozban leteheti a Fehér Ló-ban, illetve szeretnénk még gyermek alsóneműket kérni azoktól, akik tevékenyen szeretnénk az otthonban élők napjait megkönnyíteni.

 

BEMUTATKOZUNK – ÉLETFA NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 30. szombat

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület programja, amelyre szeretettel látják az érdeklődőket!15 órakor nyílik az egyesület alkotó tagjainak kiállítása, majd 16 órakor a Babos Bábos Társulat előadása lesz. Ezután az egyesület tagjai mutatkoznak be a színpadon, illetve felidézik az elmúlt év programját.

 

 

Gyermek programok

 


MAJOROS ÁGI BÁBSZÍNHÁZA – PIROSKA ÉS A FARKAS VÁSÁRI BÁBJÁTÉK

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 7. csütörtök és 8. péntek

Ezúttal egy igazi vidám bábelőadás formájában elevenedik meg a jól ismert mese. A bábjátékos ismerteti eme régi történet megfellebbezhetetlen tanulságát, miszerint a helyes útról letérni veszélyes. Úgyhogy ő is szófogadóan mesél, míg a helyes úton marad, hiába csábítják illatos virágok az út mellett, az erdő sűrűje felé nem csavarog... Na jó, épp, hogy egy kicsit elcsábul, épp csak annyira, amennyi elcsábulás kell, hogy ezt az egyébként szörnyen félelmetes mesét legyen mersze elmesélni úgy, hogy a közönség nevessen. Úgyhogy a bábjátékos megnyitja vásári bódéját, megköszörüli torkát, és belezeng Piroska és a farkas történetének hiteles történetébe akkora hévvel, hogy aztán megnézheti magát. És megnézhetitek ti is. Játssza: Majoros Ági. Író, dramaturg: Szabó Attila. Bábok: Kiss Attila Etele. Díszlet: Sári Miklós, Majoros Ági. Zene: Nagy Szabolcs. Rendező: Szabó Attila

Előadások: csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár-bérlet előadásaként a Széchenyi - teremben

pénteken 9 órakor a Fehérlófia, 10.40 órakor a Fehérpaci, 14.30 órakor a Csodaló – bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban.

A Fehér Ló délutáni, 14.30 órás előadásaira bérletet még lehet vásárolni, 4200 forintért. Az előadások belépőjeggyel is megtekinthetőek, 1200 forintos árban!

 

GYERMEK AGYKONTROLL-TANFOLYAM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 9. szombat és 10. vasárnap 9 és 16 óra között

Bódi Andrea oktató vezetésével. A tanfolyam hatására a gyerek várhatóan magabiztosabb, nyugodtabb lesz, ezért eredményesebben tud tanulni, képes megszüntetni fájdalmai zömét, betegség esetén gyorsabban meggyógyul. Megtanulja céljait elérni, képes lesz megszabadulni rossz szokásaitól, illetve hasznos, új szokásokat tud majd magában kifejleszteni. Fáradtság esetén föl tudja magát frissíteni, képes jobb döntéseket hozni...

A foglalkozások kis létszámúak és játékosak. Jelentkezni a Fehér Ló Közösségi Házban kell a 206-307-es, vagy a 06-30-976-7664-es telefonszámokon lehet Csonkáné Sörös Katalinnál, vagy az andrea.bodi@aon.at e-mail címen.

 

BABASZÍNHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 10. vasárnap 10 óra

Medvék minden mennyiségben -  a Vaskakas Bábszínház előadása. A játékboltból, a bazártrafikból, az áruházból, a desszertesdoboz fedeléről – de talán még képzeletbeli
mackók is. Lehet velük beszélgetni, ki lehet találni, mire gondolnak, mit néznek, látnak, mire
vágynak, mi az, amire a nagyokat intik. Pirongatni, korholni lehet őket, rájöhetünk apró cseleikre, úgy tehetünk, mintha… Lehet velük játszani, de ők is játszanak velünk.
A Vaskakas Bábszínház legújabb Aprók Színháza előadása 4 éven aluliaknak, Tandori Dezső Kossuth-díjas költő versei alapján.

Író: Tandori Dezső (József Attila- és Kossuth-díjas)
Tervező: Sipos Katalin
Zeneszerző: Rab Viki

Dramaturg, rendező: Markó Róbert

Játsszák: Bora Levente és Nagy Petra  

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

VII. ORSZÁGOS RAJZFILMÜNNEP

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 15-17.

VII. Országos rajzfilmünnep. A rendezvény célja magyar és nemzetközi egész estés filmek, sorozatok, összeállítások ingyenes vetítése, a rajz- és animációs filmek sokszínű kultúrájának, értékeinek közvetítése. Az animációs nagymesterek fókuszba állítását idén is folytatjuk, és a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezünk.  

Programunk:

november 15. péntek, 10 óra: Ovimozi: Klasszikus magyar rajzfilmek az MTVA válogatásában (Kukori és Kotkoda, Pom-Pom meséi, Frakk)

20 óra: a CultFilmclub nyilvános vetítése: Ruben Brandt, a gyűjtő (magyar animációs akció-thriller, 12 éven felülieknek) A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.

A film előtt és után összeállítás látható Válogatás a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál (KAFF) 2019 díjnyertes filmjeiből.

november 16. szombat 10 óra: Magyar rajzfilmek gyerekeknek  (Bab Berci, Ahány király, annyi mese,Volt egyszer egy kertész… )

november 16. szombat  16 óra: Irány Eldorado amerikai rajzfilm, 89 perc, 2000, 12 éven felülieknek!

november 17. vasárnap 10 óra: Vili a veréb magyar rajzfilm, 79 perc, 1989.

november 17. vasárnap  16 óra: Családi filmvetítés. Hófehér - magyar rajzfilm.  A klasszikus Hófehérke alaptörténetének meglehetősen szabad(os) átdolgozása ez a nem kifejezetten gyermekrajzfilm. Rendező: Nepp József, dramaturg: Romhányi József (90 perc, 1983)

 

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

november 8. péntek 17 óra: az Ősztündér birodalmában: manók, törpikék, asztaldíszek , nem hervadó virágok készítése.

november 15. péntek 17 óra: kedves őszi madárfigurák-, madárijesztők készítése, és emellett képeket ragasztunk természetes anyagokból.

november 22. péntek 17 óra:  adventi készülődés: lakásdíszek és adventi koszorú készítése. (Ezen a foglalkozáson az anyagköltség: 800 forint!)

november 30. szombat 10 óra: adventi naptár és lakásdísz-készítés

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

 

Egyéb

 

 

ART MOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 8. péntek 17 óra 30 perc

A funtineli boszorkány - magyar játékfilm. A múlt század elején egy gyermek Erdélyben a hegyekben egyedül marad. Felnőve gyönyörű lány lesz belőle, de átok ül rajta. Aki megszereti vagy akibe szerelmes lesz az meghal, mert ő a bosszúálló angyal, amiért a férfiak a nőkkel bántak, megalázták őket. Apja, mint később kiderül, a helyi banditák vezére, a lány pedig kapcsolatot létesít a helyi földesúr fiával.  A filmet Poór István készítette Wass Albert 1959-ben, amerikai emigrációja alatt írt nagy sikerű regénye nyomán.  190 perc (2017). A belépőjegy ára: 1200 forint. A vetítés egyben közönségtalálkozó az alkotóval!

 

ORIGAMI – A PAPÍRVARÁZSLAT TITKAI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 12. kedd 16 óra 30 perc

Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

ARTMOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 16. szombat 18 óra

A művészet templomai sorozat: Leonardo 500 színes, olasz ismeretterjesztő film, 90 perc ( 2019), 12 éven felülieknek! Rendező: Francesco Invernizzi. A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő bemutatója az egyetemesművészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg,halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere,festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló volt egy személyben – ám

mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező volt. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven da Vinci-kódexeknek neveznek. Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modernkor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza. Országos bemutató: 2019. május 9. A belépőjegy ára: 800 forint.

 

 

NYUGDÍJAS SZAVALÓVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 19. kedd 14 óra

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezi. Bővebb információt az egyesület irodájában (Pacsirta u. 14), illetve a 217-388-as telefonszámon lehet kérni.