Fehér Ló Közösségi Ház

Színház

FORDULJON MR. PSMITHHEZ!

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 23. péntek 17 óra 30 perc

A színdarabot előadja aPiarista Diákszínpad.Támogatójegy igényelhető a Piarista Iskola titkárságán és a helyszínen.

  

 

Gyermek programok

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Február 23. péntek 17 óra: Mosolygó és nem hervadó virágok készítése, fonás, gyöngyfűzés.

 

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakkörök anyagköltsége 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 16. péntek 17 óra

Álomháló és álommanók készítése. A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakkörök anyagköltsége 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

ZENEBÖLCSI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

ZENEOVI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 16 óra 30 perc

4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

Zene-tánc

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 22. csütörtök 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

Egyéb

 

MO-HORDA KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 21. szerda 9 óra 30 perc

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a hordozás és a kötődő nevelés, vagy csak szeretné jó hangulatban eltölteni gyermekével az idejét. www.facebook.com/mohordaklub

 

 

KREATÍV KÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 21. szerda 17 óra

Szeretettel várja a szövés-fonás kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 21. szerda 18 óra: Hamis én játszmák feltérképezése Yohari ablak segítségével. Drámajáték. Ego falának lebontása meditációban.

Február 28. szerda 18 óra: Népművészetünk szimbólumai a világ teremtéséről. Saját életfa rajzolása meditatív állapotban.

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel:20-9146476.

  

CULT FILM CLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 23. péntek 20 óra

A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen (film info: 06 20 6111 004)

 

 

SZÍVES SÉTA

Február 24. szombat 10 óra

Magyar Szív Egyesület és a Herbamesék Gyógynövény és Életmódklub közös szervezésében a

Lajta-menti sétányon, Malom-ág mentén. Találkozási pont: Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 3. (Városi Kollégium előtt)

 

EMLÉKEZÉS A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATÁNAK EMLÉKNAPJÁN

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 25. vasárnap 16 óra

„Az elkövetett bűnöket nem lehet meg nem történtté tenni.”

 

 

A FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 26. hétfő 18 óra

Hogyan meditáljunk helyesen?  Meditációs technikák. Hogyan tudjuk kikapcsolni a tudatunkat? Hogyan tudjuk ellazítani a testünket? Hogyan fogalmazzuk meg helyesen vágyainkat? Hogyan kérjünk helyesen a tudatalattinktól? Fontos kérdések, melyekre az előadáson megkaphatja a választ, és a helyszínen a gyakorlatban is kipróbálhatja működését. Foglalkozásvezető: Horváth Imre. Klubvezető: Horváth Margit. Információ: 06 / 30-291-5242.

 

FITNESS ÓRÁK

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Alakformáló óra: hétfőn 19 órától és csütörtökön 17 órától: dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozáshoz polifoam szükséges.

Zsírégető óra: szerdán 19 órától: lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

Bővebb felvilágosításért keresse Csonka Réka Orsolya fitness-edzőt. (20/960-9290, rekamozgas@gmail.com)

 

 

AGRESSZIÓKEZELÉS- ELŐADÁS PEDAGÓGUSOKNAK

ÉS SZOCIÁLIS SZAKEMBEREKNEK

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 15. csütörtök 17 óra

Előadó: dr. Török Ádám klinikai szakpszichológus. A részvétel ingyenes, de regisztrációt kérünk a nemvagyokegyedulmovar@gmail.com-oldalaon, vagy a programot szerevező Család– és Gyermekjóléti Központban.

 

 

KREATÍV ALKOTÓK KÖRE

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 17. szombat 14 óra

Szakkörvezető: Burda Zsuzsa és Móczi Sándor képzőművészek.

 

 KREATÍV KÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 21. szerda 17 óra

Szeretettel várja a szövés-fonás kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

 SEGÍTSÉG A KISBABÁT NEVELŐ CSALÁDOKNAK ÉS A NAGYSZÜLŐKNEK!

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 17. szombat 9.30 -12.30 óra

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület programja. Célja: szülőség és párkapcsolat viszonyának tisztázása, kapcsolatgazdagítás szülői és házastársi szerepben egyaránt s segít tisztázni a nagyszülők szerepét a családban. Programunkon egy szakemberekkel zajló, jó beszélgetés részese lehet. A rendezvényre minden szülőt, nagyszülőt, gyermekekkel foglalkozó szakembert szeretettel várunk (egyesületi tagság nem szükséges)! Előadók: Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós pszichológus és párkapcsolati terapeuta házaspár. A több szakkönyvet is megírt szakpszichológus házaspár egy életre szóló tanácsot ad a kisbabák neveléséhez, a kiegyensúlyozott családi élethez, a boldog nagyszülőséghez. Program: 9.30-12.30-ig regisztráció, csoportos foglalkozás, szendvicsebéd, majd egyéni tanácsadás igény szerint.

A programok alatt a gyerekek részére kézműves foglalkozást tartunk. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrációs lehetőség és további információ kérhető: Dr. Orbán Józsefné Anna elnöktől. Telefonszám: 06/70 489 1076 e-mail: orbanneanna@gmail.com

 

deepWORK® 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Csütörtökönként 18 órától

Mosonmagyaróváron először! Hogy mi is az a deepWORK®? Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma. A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Az edzéseket mezítláb végezzük. Polifoam, matrac szükséges. Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya (20/9609290), enlairdance.reka@gmail.com

 

Mozi

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 „EMLÉKEZZÜNK, HOGY EMLÉKEZTESSÜNK!”

Február 25. vasárnap 16 óra

Filmvetítéssel emlékezünk a kommunizus áldozataira. Ezen a napon országszerte felidézik mindazok emlékét, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott. És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett.

 

A Fehér Ló Mozi bemutatja a Soha, sehol senkinek című magyar filmdrámát.

Vendel Imre gépkocsivezető 1945-ig a Horthy-hadsereg tisztje volt. 1951-ben várandós feleségével és két fiúgyermekével kitelepítik. Egy falusi, romos iskolaépületben töltenek két évet. A mindennapi létért való küzdelemben felőrlődik a család összetartó ereje, a szeretet. 1953-ban elhagyhatják a kényszerlakhelyet. Az elmúlt két évről azonban nem beszélnek soha, sehol, senkinek...

Vendel Imre (Kozák András), Vendel Imre felesége (Jolanta Grusznic), nagymama (Temessy Hédi), tiszt (Eperjes Károly), Tibor (Antal Tamás) – valamint: Kun Vilmos, Kovács Lajos, Harkányi Endre, Fekete András, Ambrus András

90 perc, 1988 (16 éven felülieknek!)

A programon a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várunk!

A hét folyamán Mosonmagyaróvár középiskolásait is várjuk filmvetítésre – előzetes egyeztetés után!