Fehér Ló Közösségi Ház

Kiállítás

 

VARÁZS – ZSINAGÓGÁK GOBELINBEN

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 14. vasárnap 17 óra

 

Siklósiné B. Judit kiállítása. A gobleineket bemutatja az alkotó. A résztvevőket köszönti Dr. Nagy István parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Ezután kántorkoncert lesz, közreműködik Raáb Gábor. A belépés díjtalan.

Szeretettel várja a kedves érdeklődőket a Mosoni Zsidó Hitközség és a Fehér Ló közösségi Ház
Az alkotó gondolatai: „Siklósi Vilmosné Judit, született Balkányi Eszter. Okleveles aerobikoktató, női tornaedző, az Egészség Egyesület elnöke, az Életmód klub vezetője. 1976 óta élünk Zalaegerszegen, ahol három gyermeket neveltünk fel. Mindig közel állt hozzám a művészi tevékenység, de nem tudtam igazán mi lehet számomra a megfelelő forma. 2004-ben a Zalaegerszegi Zsinagóga 100 éves évfordulójára jött az az ihlet, hogy a zsinagóga épületét megvarrom gobelinbe. Borgó festőművész rácsodálkozott a már készen lévő zalaegerszegi, pécsi, és lendvai zsinagógák képeire, és közelebbről is megnézte, milyen technikával készült. Ekkor határoztam el, hogy a magyarországi zsinagógákat, valamint a zsidósággal összefüggő életképeket, jelképeket megvarrom, saját előrajzolt formáim alapján. Fő művemnek tekinthető ez idáig a Menóra, a Kőtábla és a Tóratekercs együttes képe, ami 130 x 160-as méretben készült el kb. 1700 munkaóra alatt, több mint, 500 ezer öltéssel. Ezzel a technikával egyedüliként foglalkozom a zsinagógák és zsidó ünnepek, jelképek gobelinben való megjelenítésével Magyarországon.

 

TÉLI TÁRLAT

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

December 15. péntek 17 óra

 

A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület évzáró kiállítása. Az egyesület tagjainak festményeiből, grafikáiból, fotóiból, fafaragásaiból, kisplasztikáiból álló kiállítást ünnepi műsor keretében nyitjuk meg. A bemutatásra kerülő alkotásokat Dr. Iváncsics János alpolgármester úr ajánlja a megjelentek figyelmébe. A programon Sej Edit és barátai adnak műsort. A kiállítás 2018. január 5-ig tekinthető meg.

 

Gyermek programok

 

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 12. péntek 17 óra

 

Farsangi álarcok és lakásdíszek többféleképpen.

 

A foglalkozásra óvodás kortól várjuk az ügyeskezű gyerekeket. A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

A TÜNDÉRTÓ TITKA

Január 11. csütörtök

9 óra: Vasgyúró bérlet, 10 óra 40 perc: Kőmorzsoló bérlet, 14 óra: Mesetár-bérlet

SZÉCHENYI - TEREM

Január 12. péntek

9 óra: Fehérlófia bérlet, 10 óra 40 perc: Fehérpaci bérlet, 14 óra 30 perc: a Csodaló bérlet

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

A Szigetközben minden faluban mesélik az öregek, hogy valamikor tündérek éltek itt a szigeteken. Nagyon jó világ volt még akkor, Arany kertnek is hívták ezt a vidéket. Cikolasziget határában, a Vörösfüzesen van egy régi medermaradvány, a nép Tündértónak mondja… A Kislaptáros Népzenekar mesejátéka sok-sok zenével meséli el a szigetközi falvakban máig élő meséket.

 

ZENEBÖLCSI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

 

ZENEOVI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 16 óra 30 perc

4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

Egyéb

 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 10. szerda 18 óra: Hogyan legyünk úrrá gyengeségeinken? Kiút a félelmekből, depresszióból, pánikbetegségből. Meditáció.

 

Január 17. szerda 18 óra: Ki vagyok én? Honnét jöttem és hová tartok? - Meditáció.

 

Kérem, jelezze részvételi szándékát, mert a programok témája és helyszíne változhat. Tel:20-9146476. 

 

 

 

 KREATÍV KÖR

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 10. szerda 17 óra

 

Szeretettel várja a textil kedvelőit Bernáth Judit textilművész, a szakkör vezetője. Jelentkezni a 206-307-es, ill. a 30/916-7664-es telefonszámokon lehet.

 

CULT FILM CLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Január 12. és 26. péntek 20 óra

A filmklubban az ezredforduló filmművészetének megkerülhetetlen alkotásai láthatók. Szórakozás – kultúra ingyen (film info: 06 20 6111 004)

 

FÉNYHOZÓK EZOTERIKUS KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Január 15. hétfő 18 óra

Angyalklub: Segítőink az Angyalok - Vágyi Ferenc előadása. Klubvezető: Horváth Margit. Információ: 06 / 30-291-5242.

 

MO-HORDA KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Január 17. szerda 9 óra 30 perc

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a hordozás és a kötődő nevelés, vagy csak szeretné jó hangulatban eltölteni gyermekével az idejét. www.facebook.com/mohordaklub

 

 

 

 

Mozgásművészet

 

deepWORK® 

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Csütörtökönként 18 órától

 

Mosonmagyaróváron először! Hogy mi is az a deepWORK®? Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma. A gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Az edzéseket mezítláb végezzük. Polifoam, matrac szükséges. Bővebb infókért keress bátran! Csonka Réka Orsolya (20/9609290), enlairdance.reka@gmail.com

 

 

 

 

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK  

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

December 2-től minden szombaton 11-12 óráig

Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: 0620/235-89-70 Faragóné Tóth Zsuzsanna

 

 

CSATLAKOZZ AZ EN L'AIR TÁNCCSOPORTHOZ

Az En l'air csoport felvételt hirdet 5-8 osztályos gyerekeknek jazz középhaladó csoportjába! Ha szereted a szép, de intenzív mozgást, nálunk a helyed! 😉 Az óra a balett alapú modern tánc anyagára épül, táncos előképzettség előnyt jelent! Időpont: hétfőnként 17.30-19.00. Bővebb infóért keressetek bátran! Csonka Réka Orsolya moderntánc tanár 06 20 960 9290, enlairdance.reka@gmail.com

 

FITNESS ÓRÁK

Hétfőn 19 és csütörtökön 17 órától:alakformáló óra: dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozáshoz polifoam szükséges.

Szerdán 19 órától:zsírégető óra: lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

Bővebb felvilágosításért keresse Csonka Réka Orsolya fitness-edzőt. (20/960-9290,  rekamozgas@gmail.com)

 

BABA-MAMA JÓGA

Keddenként 10 óra 30 perc

Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

VÁRANDÓS JÓGA

Szerdánként 17 óra 30 perc 

A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43