Fehér Ló Közösségi Ház

 Kiállítás

 Kiállítás

SZÍNES VILÁGOM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 8. péntek 18 óra

Színes világom” címmel nyílik Györkös Erzsébet kiállítása. A kiállítást Karczagi Endre festő, grafikus nyitja meg. Közreműködik: Vitéz Vilmos.

 

VISSZAPILLANTÓ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 23. szombat 18 óra

Visszapillantó – a Mosonmagyaróvári Fotóegyesület és a Győri Fotóklub közös kiállításon mutatja be az elmúlt esztendő legsikerültebb képeit. A bemutatásra kerülő anyagot megnyitja a két egyesület elnöke: Liziczai Miklós és Kertész Attila. A tárlaton meghívott vendégkiállító Kerekes István EFIAP/d2,A-MAFOSZ/p fotóművész. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Gyermek programok

JEGESMACI BARÁTAI

 FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 Február 23. szombat 16 óra

 Zenés bábjáték (Ametist Bábszínház). Két kíváncsi kis pingvin a hosszú vándorúton új barátokra és ismeretekre tesz szert, míg megtalálják a jegesmedvét, akivel barátságot kötnek. A látványos, nagyméretű bábokkal előadott vidám műsor a gyerekek egyik kedvence.

Szereplők: Pingvin óvónéni, kispingvinek: Pon, Gvin, Rozmár, Bálna bátyó, Teve Tivadar, Oroszlán, Zsiráf, Jegesmaci, Medvemama
Bábszínpadra írta: Lázár Magda
Rendezte: Niklesz Ildikó
Zenéjét szerezte: Pivarnyik László

  

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

Március 1. nem hervadó virágok és tavaszváró díszek készítése

Március 8. decopage-technikával díszítünk különféle tárgyakat, díszeket – és lesz kokárda-készítés (többféleképpen)

Március 22. gyöngyfűzés, fonalmunkák és papír-díszek készítése

Március 29. húsvéti készülődés: kedves figurák, lakásdíszek barkácsolása

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

OVIMOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 5. kedd 10 óra

A jelentkező csoportok az általunk összeállított listából választhatják ki a számukra legmegfelelőbb alkotásokat  A programra előzetes bejelentkezést kérünk Csonkáné Sörös Katalinnál, mert csak korlátozott számú csoportot tudunk fogadni!  (30/916-7664)

 

CSIPKERÓZSIKA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 7. csütörtök és 8. péntek

Bérletes gyerekszínházi előadás. A Kabóca Bábszínház előadása. Gyönyörű, tornyos palotában él a gyermektelen királyi pár. Hosszú, szomorú várakozás után megszületik gyermekük, Csipkerózsika. Az előadásban Csipkerózsika mellett jelentős szerepet kap Zsuzsi boszorkány, ő próbálja meg irányítani, befolyásolni az eseményeket. Az is kiderül, hogy rosszat tenni sem könnyű, s az ember akaratlanul is képes olyan hibát elkövetni, amely csak nehezen javítható.
Előadások: Csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró bérlet, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár bérlet előadásaként a Széchenyi teremben.

Pénteken 9 órakor a Fehérlófia bérlet, 10.40 órakor a Fehérpaci bérlet, 14.30 órakor a Csodaló  bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban.

A pénteki előadásokra korlátozott számban belépőjegy is váltható 1200 Ft-ért.

 

BABASZÍNHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 10. vasárnap 10 óra

Tarkabarka (Vaskakas Bábszínház)

„Piros szín van legfelül, / Narancssárga mellé ül. / Sárga fénylik alatta, / Zöld a sárgát támasztja. / Kék folytatja most a sort, / Lila csík még úgysem volt. / Ibolya fut legalul, / Hét szín együtt domborul. / Kitalálod, mi lehet? / Szivárvány a domb felett!” (Bartos Erika)

A Vaskakas Bábszínház legújabb aprószínházi játéka a színek csodálatos világába kalauzolja a legkisebbeket, tánccal, bábbal, zenével.

 

Zeneszerző: Rab Viki. Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi(Blattner Géza-díjas)

Játsszák: Főglein Fruzsinaés Ragán Edit. A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében. Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

 

GYEREKREIKI TANFOLYAM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 30. szombat és 31. vasárnap 10 – 14 óra

Ajánlott korosztály: 7-12 éves gyerekek- (Nagycsoportos óvodásokat is várunk!)

Oktató: Kövesi Péter tradicionális reikimester

A reiki jelentése: univerzális életenergia, melyet az egyetemes szeretet energiájának is neveznek.

Miben segít a reiki?

-a fizikai és szellemi teljesítmény növelésében

-az ellenálló-képesség erősítésében

-a konfliktus- és problémakezelésben

-a személyiségfejlesztésben

-a kreativitás kibontakoztatásában

-a tanulási nehézségek és koncentrációs zavarok leküzdésében

-a beilleszkedési zavarok vagy hiperaktivitás kezelésében

-a családi problémák feldolgozásában

-a kiskamasz korszak nehézségeinek leküzdésében

Az oktatás kisebb csoportban történik, a tanfolyam időtartama kb. 8 óra (2x4 óra), a gyerekek időbeosztásának megfelelő elosztásban (óránként rövid szünetekkel). Az oktatás az élettani sajátosságoknak megfelelően játékos, könnyed formában történik, sok gyakorlattal. A tanfolyamot elvégző gyerekek a reiki módszerén kívül megismerkedhetnek a természetes, egészséges életmód alapjaival, a pozitív gondolkodás fontosságával, szemléletük pedig a nyitottság, az új és ismeretlen iránti nagyobb befogadóképesség irányába változik.

Ár: 18.000 Ft (testvéreknek kedvezmény)

További információ: kovesipeter.hu

Jelentkezés: Kövesiné Szabolcsi Évánál (+36 70 258-0551, szabolcsi.eva@gmail.com)

 

ZENEBÖLCSI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

  

ZENEOVI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 16 óra 30 perc

A zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus.

 

Zene-tánc

 

 NÖVENDÉKHANGVERSENY

 FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 Február 19. kedd 17 óra 30 perc

 A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk! 

 

  Mozgásművészet

 SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK  

FLESCH KÖZPONT

Minden szerdán 9.15-től

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden pénteken 8.30-tól

A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna 0620/235-89-70.

 

TÁNCHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 2. szombat 17 óra

Először a kicsiket várjuk jelmezben, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 19 órától a Sárarany Zenekar lemezbemutató koncertjét láthatják. 20 órától kezdődik a nagyobbak számára a bukovinai táncház, melyen a Sárarany Zenekar zenéjére lehet mulatni. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 21. kedd 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

  

Egyéb

 

 Egyéb

 

JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 22. péntek, 23. szombat, 24. vasárnap

Gondoltál már arra, hogy a rajz tudásod összefügg a különböző feladataid megoldásával?
A jobb agyféltekés rajzolás lényege, hogy a jobb agyfélteke működésének előnyeit megismerd és alkalmazd szabadidődben, munkahelyen, vagy tanulásban. Egy mindössze három napos tréning során olyan szintre fejlesztjük a kreatív, ösztönös oldaladat, hogy a harmadik napon olyan portrét leszel képes rajzolni saját magadról, amiről most még talán álmodni sem mersz. Megszerzett tudásodat alkalmazhatod ötletek megvalósításában munkahelyen, tanulásban, kikapcsolódásban, blokkoldásban, önismeret – énerő fejlesztéshez. Bárki képes arra, hogy fejlődjön! További információk, jelentkezés: 70/335-8871, www.karneolstudio.hu, Kapitány-Pálffy Enikő

 

ELŐADÁS AZ ŐSNYELVRŐL

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 24. vasárnap 17 óra

Előadás az ősnyelvről, rováskultúránkról, nemzeti összetartozásunkról. Vendégünk Faragó Annamária dokumentumfilmes, író, a Háború és lélek című történelmi- és családregény szerzője. Regénye az első  magyar irodalmi mű, mely a szovjet kényszermunkatáborok drámáját beszéli el.  Az előadás után vetítésre kerül a csíkmenasági székelyekről szóló „Menaságra repülj”című film.

 

EMLÉKEZÉS A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATÁNAK EMLÉKNAPJÁN

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 25. hétfő 16 óra

A Fehér Ló Mozi bemutatja: Napló gyermekeimnek - magyar filmdráma, 106 perc, 1982. Mészáros Márta - önéletrajzi motívumok alapján készült filmje a Szovjetunióbeli emigrációban élt magyar család széthullása után árván maradt, serdülőkorú Juli életét követi nyomon. Az időpont a negyvenes-ötvenes évek fordulója. Juli, a kamasz lány kisgyerekként a Szovjetunióban vesztette el szüleit. 1945 után hazatér több magyar emigránssal együtt, és emigrációs társukhoz, Magdához költöznek, aki most magas beosztásban van. Magda merev és bizalmatlan, átragadt rá a pártban uralkodó hangulat. Juli nehezen viseli a vele közös életet, és egyetlen kikapcsolódása a mozi. Szívesen van együtt a szabad gondolkodású rokonnal, Jánossal, aki a kitörési lehetőséget biztosítja nyomasztó világából.
Cannes-i fesztivál (1984) - Zsűri Nagydíja: Mészáros Márta
Magyar Játékfilmszemle (1984) - Fődíj: Mészáros Márta

Szereplők

Juli: Czinkóczi Zsuzsa

Magda: Anna Polony

János: Jan Nowicki

Nagymama:Szemes Mari

Nagyapa: Zolnay Pál

Juli anyja:Bánsági Ildikó

János fia:Tóth Tamás

Alkotók

operatőr: ifj. Jancsó Miklós

zeneszerző: Döme Zsolt

forgatókönyvíró: Fakan Balázs,  Mészáros Márta

rendező: Mészáros Márta

A rendezvény mottója. „Az elkövetett bűnöket nem lehet meg nem történtté tenni.”

 FEHÉR LÓ MOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 3. vasárnap 18 óra

Piedone nyomában - bővített moziváltozat. Magyar portréfilm.

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos ember és példás családapa volt, öt nyelven beszélt és három egyetemet is elvégzett. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, a helsinki és a melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengén látókért, a kábítószer használat és a háború ellen emelte fel a hangját, az UNICEF nagykövetének is megválasztották. Életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, sőt feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A film 90 perces, bővített moziváltozatában – amelyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről.

Az alkotás az életrajz bemutatása mellett egyúttal egy tisztelettel és szeretettel teli főhajtás is egy legenda előtt, akinek önálló, és elmaradhatatlan társával, Terence Hill-lel közös, kultikussá vált filmjein három generáció nőtt fel, és aki rendkívüli módon szeretett bennünket, magyarokat. (Bemutató dátuma: 2019. február 28. (Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.)

 

RETRO FILM KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 5. kedd 15 óra

Az 1966-ban készült francia-olasz akció vígjátékban az álarcos szupergengszter és komikus felügyelő örök küzdelme. (92 perc)

 

ORIGAMI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 5. és 19 kedd 16 óra 30 perc

Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség.Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/916-7664-es telefonszámon lehet!

 

 

VÉRADÁS

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 18. hétfő 10-16 óra

  

BARSI ERNŐ MEGYEI NÉPDALÉNEKLÉSI MINŐSÍTŐ VERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 22. péntek 9 óra

Barsi Ernő megyei népdaléneklési minősítő verseny az 1-4., valamint a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő verseny az 5-6., 7-8. és 9-13. évfolyamos tanulók számára. A területi forduló célja a magyar népdalkincs őrzése, megismertetése, a megyei fordulóra való bejutás. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

BABAY JÓZSEF: POSTALÁDA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 22. péntek 16 óra

Babay József: Postaláda című darabja kerül bemutatásra a Piarista iskola diákjainak előadásában. A városka polgármesterének szalonjában játszódik a történet, ahol az elit képviselők „méregkeverés” közben egy „szörnyű bűntettre” derítenek fényt. Eltűnt a városka postaládája, amibe persze mindenki dobott levelet. De vajon mit tartalmaznak a levelek? És ki lopta el? És miért éppen a választások előtt? Vagy semmi köze a választásokhoz? A leleplező szatíra az ostobaság szférájába emeli a játékot. A belépés díjtalan!

 

TAVASZVÁRÓ DALOSÜNNEP

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Március 30. szombat 17 óra

A hagyományos kórustalálkozón városunk énekkarai adnak műsort a zeneszerető közönségnek: Clangor Énekegyüttes (karvezető: Bojér-Varga Szilvia), Evangélikus Gyülekezet Énekkara (karvezető: Káléné Takács Erika), Heideröslein Német Nemzetiségi Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona), Horvát Nemzetiségi Kórus (karvezető: Kiss Veronika), Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona), Vissz- Hang Vegyes Kar (karvezető: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula). Vendégkórusok: Halászi Vegyeskar (karvezető: Sági Tünde), Máriakálnoki Dalkör (karvezető: Marquetantné Wagner Ilona). A rendezvényt Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszöntője nyitja meg.