Fehér Ló Közösségi Ház

Gyermekprogramok

MOSOLYCSEPPEK

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 12. szombat 17 óra

Vágyi Gabriella festőművész kiállítása. A kiállítást Molnár-Fárbás Katalin nyitja meg, közreműködik Rigó Zita és Slezák Csaba.

Minden látogató biztos lehet abban, hogy a képekről sugárzó vidámság egy szikrája haza is elkíséri. Az esemény azért is különleges, mert a még mindig csak 27 éves, de már a 4. önálló kiállítása elé néző művésznő (aki a hétköznapokban építészmérnökként dolgozik) hosszú idő után újra szülővárosában mutatja be alkotásait, amelyek közül sokat most láthat először a közönség. Az új képek még szélesebbre nyitják a tündérek, mackók és limimik világát. A tárlat a megnyitó után három hétig tekinthető meg, a belépés ingyenes.

 

MEGY A GŐZÖS

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 10., 11.

Bérletes gyermekszínházi előadás. Zenés utazás a Kárpát-medencében. Lehet-e a csellón lovagolni, hogyan lehet dorombolni, ha nincs macskánk? A választ a Kislaptáros Népzenekar tagjai adják meg. A Kárpát-medence tájait körbejárva megtudhatjuk hogyan és kik használják az ütőgardont, hogy nem csak az autó tud dudálni, hogy milyen az, amikor az eget nagybőgőnek nézed. Kiderül az is, hogyan fér el egy egész zenekar a nyenyerében. S akinek kedve van, együtt énekelhet a cimbalommal. Előadások: csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár-bérlet előadásaként a Széchenyi – teremben pénteken 9 órakor a Fehérlófia, 10.40 órakor a Fehérpaci, 14.30 órakor a Csodaló – bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban. A pénteki előadásokra korlátozott számban belépőjegy is váltható 1200 Ft-ért.

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 11., 18., 25. 17 óra

Január 11.farsangi álarcok és díszek készítése- többféleképpen

Január 18. Hasznos tárgyak, tárolók, dobozkák színesen, viccesen!

Január 25. A hó birodalmában: dekoratív téli képek, ablakdíszek és puha figurák készítése.

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kreatívkodni szerető kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

TÜTÜ-TUTU AUTÓ – BABASZÍNHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 13. vasárnap 10 óra

A Vaskakas Bábszínház előadása. Tütü-tutu autó, felharsan a dudaszó! Tütü, vigyázz, gyorsan jövök, fát, virágot kikerülök. Autóval, kishajóval, robogóval, vagy traktorral,
Én senkit el nem ütök. A Vaskakas Bábszínház legújabb Apró Színházi játéka utazásra hívja a legkisebbeket. Útra kelnek, vízre szállnak, felhők közt is kocsikáznak!

Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi, Blattner Géza –díjas, zeneszerző: Rab Viki, játssza: Bora Levente és Vitányi-Juhász István. 20 perc + 20 perc játék. A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében. Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

OVIMOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 18. péntek. 9 óra 30 perc

A jelentkező csoportok az általunk összeállított listából választhatják ki a számukra legmegfelelőbb alkotásokat  A programra előzetes bejelentkezést kérünk Csonkáné Sörös Katalinnál (30916-7664)

 

ZENEBÖLCSI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

ZENEOVI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 16 óra 30 perc

A zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus.

 

Zene-tánc

 

TÁNCHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 19. szombat 17 óra

Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
19 órától a Korinda zenekar ad koncertet, majd 20 órától szintén a Korinda zenél a felnőtt táncházban is. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 21. hétfő 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk.

 

Egyéb

 

RETRO FILMKLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 15. kedd 15 óra

Műsoron egy 1978-ban készült amerikai romantikus vígjáték látható. A történet egy frissen megözvegyült orvos kalandjait meséli el, aki elhatározza hogy randevúzni fog az összes csinos nővel, aki az útjába akad….12 éven felülieknek !( 98 perc)

 

ORIGAMI – A PAPÍRVARÁZSLAT TITKAI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 23. kedd 16 óra 30 perc

Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség.Szakkörvezető: Möhöly Magdolna. Részvételi díj: 500 Ft/alkalom. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

CSALÁDI NAP

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 20. vasárnap 16 óra

Hagyományos programunkra szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat. A moziban egy igazi havas, jeges, didergő- mégis szívet melengető történet láthatnak a szeretetről, egy testvérpár történetének tükrében, és közben nem marad el a hóesés sem…  A vetítés előtt 15-16 óráig színezés és játék várja a kicsiket és a nagyokat. A részvétel ingyenes.

 

 

AGYKONTROLL TANFOLYAM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

2019. január 26., 27. és február 2., 3.

Stressz kezelő és elmefejlesztő módszer 40 órás, 4 napos agykontroll tanfolyam keretében. Akkreditált tanfolyam, elvégzése pedagógusoknak 40, egészségügyi szakdolgozóknak 19 kreditpontot ér. Oktató: Domján Áron. Jegyértékesítés: helyben, a Ház jegypénztárában, tel.: (96) 206-307. Online jegyvásárlás: www.egyrejobban.com.