Fehér Ló Közösségi Ház

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

 

 

 

Zene-tánc

 

ÚJÉVI BREAK & HIP HOP TÁBOR

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 2-4.

 

A Royal Kolibri TSE és a Moson Mad Dogs bemutatja: ÚJÉVI BREAK & HIP HOP

 

TÁBOR. Az újév első hétvégéjén mindenkit sok szeretettel várunk a Fehér Ló Közösségi Házba, ahol három napos intenzív táncoktatásban vehetnek részt, melyet hazánk legtapasztaltabb Break és a Hip Hop tánctanárai tartanak. A résztvevők a táncórák mellett, párbajokon, előadásokon, különböző témájú vitafórumokon egyedülálló fejlődésre tehetnek szert. A tábor részvételének alsó korhatára 10 év, fiatalabb résztvevő esetén, kérjük vegyék fel a kapcsolatot a tábor vezetőivel! Érdeklődni és jelentkezni a táborvezetőknél: Lippert Márton (30/7338001) l.marton@hotmail.hu Auxner Bianka (30/3899157) royal.kolibri15@gmail.com

 

 

 

TÁNCHÁZ

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 18. szombat 17 óra

 

A kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a felnőtt táncházba várjuk mindazokat, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét.

 

 

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 28. kedd 17 óra 30 perc

 

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei jelmezben adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

 

 

 

 

Gyermek programok

 

A KIRÁLY KENYERE – A KISLAPTÁROS NÉPZENEKAR ZENÉS MESEJÁTÉKA

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 9. és 10.

 

Szereted a rántott csirkét, tortát, palacsintát? Na, de minden nap? Az öreg király is megunta a sok finomságot, így egy napon azt mondta a szakácsának hozzon elé olyan ételt, amit még nem evett. A szakács rohant is a konyhába, neki látott a legfinomabb ételek készítésének, melyet mind a király elé vitt. Mikor már a tizenharmadik étel sem tetszett a királynak, akkor azt mondta mérgesen: ha nem hozol olyan ételt, amit még nem ettem, akkor lefejeztetlek! A szakács bánatosan ment a konyhába, mert nem tudta mit is főzzön a királynak, ezért úgy döntött megszökik. Igen ám, de ha a szakács megszökik nem lesz a királynak étele és a király nagyon mérges lesz. Vajon mi történik, ha egy király nem kap ebédet? A népmesét a Kislaptáros Zenekar tagjai adják elő sok-sok népzenével.

 

Előadások:

 

csütörtökön 9 órakor a Vasgyúró, 10.40 órakor a Kőmorzsoló bérlet, 14 órakor a Mesetár-bérlet előadásaként a Széchenyi - teremben

 

pénteken 9 órakor a Fehérlófia, 10.40 órakor a Fehérpaci, 14.30 órakor a Csodaló – bérlet előadásaként a Fehér Ló Közösségi Házban.

 

A Fehér Ló előadásaira belépőjeggyel is lehet vásárolni 1200 forintos árban!

 

 

 

BABASZÍNHÁZ

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 12. vasárnap 10 óra

 

Miaú - élőzenés babaelőadás tipegőknek Vlagyimir Szutyejev meséje nyomán -​0-4 éves korig
Játsszák: Revuczky Nóra és Sólyom Tamás.
„Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kiskutya. Egy barna szőrű, hosszú fülű kiskutya, aki éppen kedvenc párnáján pihent. Aludt és mindenféle csodálatos dologról álmodott. Álmodott csontocskáról, finom csontocskáról, meg egy labdáról, amivel jókat lehet játszani. Ám egyszer csak valami furcsa hang zavarta meg az álmát…”

 

Az álomszuszék kiskutya sok érdekes állattal találkozik össze a titokzatos nyávogó keresése során. Megismerkedik a félénk kisegérrel, az érces hangú kakassal, a kedvesen zümmögő méhecskével, a hallal és a világ legszebb békájával, végül pedig rátalál az éhesen nyávogó pepita cicára is.

 

Az előadást követő 20 percben további cicákat és egyéb érdekes állatokat keresünk a gyerekekkel. Megnézhetik a bábokat, kipróbálhatják a nekik való hangszereket, megfoghatják az előadás során használt kellékeket, érdekes és puha tárgyakat.  

 

A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, melyek megvásárolhatók a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

 

 

CSALÁDI NAP

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 19. vasárnap 16 óra

 

Családi nap. Hagyományos programunkra szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat. A moziban egy igazi havas, jeges, didergő- mégis szívet melengető történet láthatnak a szeretetről, egy testvérpár történetének tükrében, és közben nem marad el a hóesés sem. A vetítés előtt 15-16 óráig színezés és játék várja a kicsiket és a nagyokat. A részvétel ingyenes.

 

 

 

 

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

 

Január10. szerencsehozó figurák, kabala-figurák, hűtőmágnesek készítése

 

Január 17.farsangi álarcok , lakásdíszek készítése

 

Január 24. téli képek, ablakdíszek, téli madárkák, csillagok készítése

 

Január 31. báb és textil-figurák készítése

 

 

 

 

 

Egyéb

 

RETRO FILM KLUB

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 7. kedd 15 óra

 

A programban egy híres, 1968-ban készült amerikai musical szerepel. A történet egy fiatal színésznő karrierjének történetét meséli el. Fanny szerepében a pályája elején álló Barbra Streisand gyakorlatilag önmagát alakította: egy elszánt, tehetséges lányt játszott, aki roppant eltökéltségének és varázslatos hangjának köszönhetően hatalmas sikert arat a színpadon. Főszereplő még Omar Sharif főszereplésével. ( 149 perc)

 

 

 

 

 

ART MOZI

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 11. szombat 18 óra

 

A művészet templomai sorozat: Vérről és lélekről – Caravaggio élete és művészete

 

színes, olasz ismeretterjesztő film, 90 perc ( 2019), 12 éven felülieknek! A belépőjegy ára: 800 forint

 

 

 

EN L’AIR

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 15. szerda

 

Új kiscsoportba várjuk az óvodásokat az új évben!

 

Az En l'air tánccsoport foglalkozást hirdet ovisok részére Időpont: szerda 16:00 balett és modern tánc alapú mozgás, mozgásfejlesztés, fellépési lehetőségek, Jelentkezés: enlairdance.reka@gmail.com e-mail címen, vagy a 20/9609290-as telefonszámon. Első alkalom: január 15 szerda

 

 

 

KÖNYVBEMUTATÓ

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 17. péntek 17 óra

 

Vendégünk Várnai Kovács László, aki Konyak és valcer című kötetét szeretné megismertetni az érdeklődőkkel.

 

 

 

JÓB LÁZADÁSA

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Január 27. hétfő 18 óra

 

Jób lázadása – színes magyar film, ART besorolással

 

A bemutató a "holokauszt világnapja " alkalmából kerül bemutatásra, és ingyenesen tekinthető meg. Várjuk iskolás csoportok jelentkezését! (100 perc, korhatár: 12 év!)

 

Szereplők: Zenthe Ferenc, Temessy Hédi, Rudolf Péter, Léticia Cano, Verebes István, Gálffi László, Fehér Gábor, Görbe Nóra, Oszter Sándor.