A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

 
Színház

 

ADÁSHIBA

FLESCH KÖZPONT

November 10. szombat 18 óra
November 11. vasárnap 17 óra

A tévé a legfontosabb. Pedig nincs is a színpadon, mégis ott van, de mennyire! Hiszen a darab kezdetén már be van kapcsolva, s ki sem kapcsolják az előadás végéig. Itt, a színpadon a tévékészülék mégsem valóságos tárgy, hanem a képernyő maga a színpadnyílás: amikor Bódogék tévét néznek – a közönséget nézik, mintha ott látnának mindent. Éppen ezért legtöbbször a közönség felé ülve (vagy állva) beszélnek, cselekszenek; ha egymáshoz szólnak, leginkább akkor is a nézőtér felé bámulnak mereven. S ha a készülék nem létezik, nem is jöhet belőle se kép, se hang; hogy Bódogék 115mit látnak, azt csak reagálásaikból tudjuk. Rendező: Zemplenszkyné Rújder Éva

Szereposztás: Bódog: Muráncsik László, Bódogné: Peszlenné Beáta, Imrus: Szabó Bence, Saci: Gerstweiler-Weisz Judit, Dönci: Bojér Béla, Vanda: Lőrincz Krisztina, Szűcs: Komka Tamás, Emberfi: Schadenberger Péter. Jegyek a Flesch Központban kaphatók.

 

 

 

 

Gyermek programok

 

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 9., 16., 23. péntek 17 óra

November 9. érdekes őszi díszek, vicces kabala-figurák és hűtő mágnesek készítése.

November 16. kedves őszi madárfigurák, madárijesztők készítése, valamint képeket ragasztása – az ősz-tündér birodalmában.

November 23. adventi készülődés: adventi koszorú, lakás - és ablakdíszek , mikulás-figurák és ajándék kulcstartó készítése.

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakkör anyagköltsége 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

 

AZ ALMA EGYÜTTES KONCERTJE

FLESCH KÖZPONT

November 14. szerda 10 és 14, valamint 15 óra 15 perc

A csapat három új taggal kezdi fellépéseit nyár végétől, és rengeteg újdonságot tartogatnak a közönségnek. Természetesen felcsendülnek a régi nagy Alma slágerek, mint a “Ma van a szülinapom”, a “Mennyi selymes puhaság”, a “Nád a házam teteje”, vagy a “Bogyó és Babóca” viszont új hangszerelésben, amely reményeik szerint óriási sikert arat majd. Belépőjegy: 1500 Ft

 

 

 

ZENEBÖLCSI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 10 óra

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

 

ZENEOVI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 16 óra 30 perc

A zenebölcsiből már „elballagott” óvodásoknak.  Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást vezeti: Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus.

 

FIÓK Ifjúsági Klub

FLESCH KÖZPONT

Minden héten hétfőtől szerdáig 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Minden szerda 16 óra – 17 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. Érdeklődni lehet a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 96/579-707-es telefonszámon.

A belépés díjtalan!

 

 

 

Zene-tánc

 

 

SIBELIUS & CSAJKOVSZKIJ

FILHARMONIKUS BERLET

FLESCH KÖZPONT

November 8. csütörtök 19 óra

Műsor:

J. Sibelius: d-moll hegedűverseny, op. 47

P. I. Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64

Vezényel: Berkes Kálmán

Közreműködik: Jávorkai Sándor – hegedű 

Két nagyszabású zenemű hangzik el a hivatásos együttessé válásának 50. évfordulóját ünneplő Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyén. Jean Sibelius Hegedűversenye egyike az életmű, egyben a hegedűrepertoár legtöbbet játszott alkotásainak: érdekesség, hogy a darabot a világhírű magyar hegedűművésznek, Vecsey Ferencnek ajánlotta a finn mester, akit teljesen elbűvölt a 12 éves csodagyerek játéka. Az est szólistája a győri illetőségű, tanulmányait e városban kezdő, mára világszerte keresett hegedűművésszé vált, markáns egyéniségű Jávorkai Sándor lesz. A hangversenyt az orosz romantika egyik emblematikus remekműve, Csajkovszkij reprezentatív 5. szimfóniája zárja a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában, Berkes Kálmán dirigálásával.

TÁNCHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 10. szombat 17 óra

Először a kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, Galgócziné Nyáradi Csilla és Galgóczi Attila segítségével. Közben a Bütyköldében Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket.
19 órától a Kislaptáros Zenekar tagjai adnak koncertet. A zenekar tagjai muzsikálnak a 20 órától kezdődő táncházban is.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

 

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 13. csütörtök 17 óra 30 perc

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékei adnak hangversenyt a zeneszerető érdeklődőknek. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk.

 

 

Egyéb

 

FELNŐTT KÉZMŰVES MŰHELY

FLESCH KÖZPONT

Minden kedden 17 órakor

A kézműves műhely tagjai Csapó Frigyesné (népi iparművész, a népművészet mestere) irányításával nyernek bepillantást a népművészet világába. Ebben az évadban a már ismert hímzések mellett folytatják a baranyai tájegység népművészetének megismerését. Többek között a sokác főkötőhímzést, a különböző recefeldolgozásokat és az áttört, vagdalásos mintákat tanulhatják meg a műhely foglalkozásain.

Tagsági díj: 1200 Ft/ hó, és anyagköltség. A foglalkozások keddenként 17 órakor kezdődnek, és május végéig tartanak.

 

 

SPIRITUÁLIS ÉBREDÉS KLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 7. szerda 18 óra: Élet a halál előtt vagy után. Gondolatok, beszélgetés az elmúlásról és az élet örök körforgásáról. Meditációs gyakorlat a test elengedésére.

November 14. szerda 18 óra: Az eddig tanult meridiánok átismétlése, gyakorlatokkal, meridiántorna, meditáció, november 21 Ki az aki a tükörből visszanéz? Ismerkedés önmagunkkal. Angyalkártya üzenetei. Meditáció.

 

 

 

EGY ASZTALNÁL

FLESCH KÖZPONT

November 7. szerda 18 óra

2018. november 7-én egy asztalhoz várjuk Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesületének képviseletében Hammerl Frigyesné Cinit, és a járás legnagyobb nyugdíjas klubja, a Margaréta Nyugdíjas Klub képviseletében Bognár Dezsőné Böbét. Vendégeinket a már megszokott módon életútjukról, családjukról, hobbijukról kérdezzük. A 18.00 órakor kezdődő programon megtudhatjuk azt is, hogy a tartalmas, aktív nyugdíjas éveknek mi a titka, hogy működnek a nyugdíjas klubok, mit biztosít a klub a tagok és nem tagok számára. Kiderül az is, hogy kapcsolódnak a nyugdíjasok családjaik életéhez, tudnak-e segítségre lenni, számíthatnak-e segítségre. Tartalmas, érdekes este vár mindazokra, akik ellátogatnak rendezvényünkre. A belépés díjtalan! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

 

MACIS CSALÁDI NAP

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 11. vasárnap 16 óra

Macis családi nap: Hozzátok magatokkal kedvenc macijaitokat és nézzétek meg a legendás, leghíresebb maci meséjét! 16-17 óra: macis kézműveskedés - színezés, macis díszek készítése, gipsz-figurák festése. 16 órától mesemozi! A részvétel csak apró gyermekes családoknak ajánlott!

 

 

 

BABAMASSZÁZS TANFOLYAM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 12. hétfőtől

Babamasszázs tanfolyam indul a május 7-től, várandós anyáknak, és 1.5 -10 hónapos babáknak. A tanfolyamon a szülő/ leendő szülő  megtanulhatja, hogyan masszírozhatja szeretetteljes érintéssel, mégis szakszerűen, gyermekét. A masszírozott babák megtanulnak ellazulni, könnyebben megnyugtathatók, és jobban alszanak. A masszírozás segíti a szülő gyermek közötti harmonikus kapcsolat mélyülését. Hatékony szélgörcs, szorulás, fogzási nyugtalanság oldásában, elősegíti az örömhormon felszabadulását nemcsak a masszírozottban, hanem a masszírozóban is.

A képzés heti 1 órában történik, összesen 4 alkalommal. Jelentkezés e-mailben: ani@webtar.hu, vagy telefonon: 20-548-90-43. Szeretettel várlak a tanfolyamra. Bordákné Kovács Anita, okleveles babamasszázs oktató- védőnő.

 

 

ORIGAMI – A PAPÍRVARÁZSLAT TITKAI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 13. 27. kedd, 16 óra 30 perc

Ajánlott azoknak, akik szeretnek kézműveskedni, szeretnek kikapcsolódni, feltöltődni. Idősebbeknek az agy és a test karbantartásában segít. Friss nyugdíjasoknak igényes közösség, iskolásoknak, felnőtteknek remek ajándék és lakásdísz-készítési lehetőség. Szakkörvezető: Möhöly Magdolna.

Részvételi díj: 5000 Ft/félév. Érdeklődni a 30/6916-7664-es telefonszámon lehet!

 

 

 

 

REIKI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

November 12. hétfő 18 óra

Itt az univerzális életenergia segítségével gyógyulhatnak a résztvevők. A foglalkozást Elek Csilla és a mosonmagyaróvári Reiki kör önkéntes segítői vezetik.

 

 

 

 

 

Mozgásművészet

 

ROYAL KOLIBRI – HIP-HOP TÁNCOKTATÁS

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Csütörtökön 16 órától gyerekeknek, és tiniknek, csütörtökön 19 órától felnőtteknek. Fiú csoport szombaton 14 órától. Csoportvezetők: Auxner Bianka és Auxner Péter edző. Jelentkezés: 30/3899157 vagy facebookon Royal Kolibri TSE.

 

 

BABA-MAMA JÓGA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Keddenként 10.30 órától

Ajánlott szülés után a 8-10. héttől, kb. 10 hónapos korig. A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita (20/548-9043) védőnő vezeti.

 

 

SENIOR JÓGA

FLESCH KÖZPONT

Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is. Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató. Információ: 70-245-4114-es telefonszámon.

 

 

HATHA JÓGA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden hétfőn 19 órától és csütörtökön 18 órától

A foglalkozásokat Bordákné Kovács Anita jóga-oktató vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

 

VÁRANDÓS JÓGA

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden szerdán 17.30-tól 

A várandósság 14. hetétől a szülésig végezhető. Felfrissíti a testet és a lelket, mely a babára is jó hatással van. Cél a kiegyensúlyozott, magabiztos várandós anyuka, aki boldogan várja születendő gyermekét. A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni. A foglalkozást Bordákné Kovács Anita vezeti. Tel: 20/ 548-90-43

 

 

FITNESS EDZÉSEK

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Alakformáló óra: hétfőn 19 órától: dinamikus mozgásforma, a test gumikötéllel és saját súllyal végzett erősítése. A foglalkozáshoz polifoam szükséges.

Zsírégető óra: szerdán 19 órától: koreográfia nélkül, egyszerű lépéskombinációk és erősítő blokkok váltják egymást.

Bővebb felvilágosításért keresse Csonka Réka Orsolya fitness-edzőt. (20/960-9290, rekamozgas@gmail.com)

 

 

deepWORK® 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Csütörtökönként 18.30-tól

Atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges edzésforma, melyek alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint!  A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait – férfiaknak is ajánlott!Szeretettel vár minden mozogni vágyó fiatalt és idősebbet Csonka Réka Orsolya edző. Bővebb felvilágosítás: +36  20 960-9290,  illetve rekamozgas@gmail.com. Bejelentkezni is itt lehet!

 

 

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK  

FLESCH KÖZPONT

Minden szerdán 9.15-től

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden pénteken 8.30-tól

A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna 0620/235-89-70.