A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

 

NEJEM A NETEN

 

FLESCH KÖZPONT

 

Január 11. csütörtök 19 óra

 

Orfeum bérlet.

 

Komédia két részben a Kalocsai Színház előadásában.

 

Keserédes történet korunk kispolgáráról, aki súlyos anyagi gondokkal küzd, s ezért jó ötletnek tűnik számára, hogy elvállalja egy valóság show főszerepét. A lakásában elhelyeznek húsz rejtett kamerát, melyek képeit egyenesben láthatja húszmillió ember az interneten éjjel-nappal. Hiszékeny hősünk azt gondolja, egy hónap alatt kifizetheti adósságát, de nem tudja, mire vállalkozott…elszabadul a valóság, sok-sok humor és nevetés.

 

Szereplők: Csengeri Attila, C​seke ​K​atinka, H​arsányi ​G​ábor, N​yertes ​Z​suzsa, C​zakó ​Ádám, Plásztán ​A​nett, V​árkonyi ​A​ndrea

A CSODÁK ÉJSZAKÁJA

FLESCH KÖZPONT

Január 13. szombat 16 és 18 óra

Január 14. vasárnap 16 és 18 óra

Vizsy Ferenc zenés mesejátéka a Theatrum Ad Flexum és a Flex Art táncstúdió előadásában. Bő ötven év után tér vissza nagyapa gyermekkora színhelyére, ahol először találkozott a Könnyű Gyermekálmok Tündérével. A téli erdőben a havat tapodva, kéz a kézben baktatnak unokájával, aki most is azt kéri, mint megannyiszor, hogy meséljen neki arról a bizonyos éjszakáról. Ám alig kezdődik el a történet, az idő hirtelen a múltba repíti őket. A gyerekeknek és a kisgyermekes családoknak egyaránt ajánlott, mintegy háromnegyedórás zenés mesejáték a didergő erdei állatok, a két szerelmes vízcsepp és a szomorú favágó beteljesült álmáról, a reményről és az önzetlen szeretetről beszél. Helyi gyermek és felnőtt szereplők, táncosok elevenítik meg a varázslatos mesét – a mi mesénket. Közeledik a Karácsony… Jegyek kaphatók a Flesch Központ jegyirodájában 1000 forintos jegyáron.

 

A MINISZTER FÉLRELÉP

FLESCH KÖZPONT

Január 17. szerda 19 óra

Január 18. csütörtök 19 óra

A nagysikerű A miniszter félrelép című film újra színpadon kizárólagosan a Bánfalvy Stúdió produkciójában!

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, Geroge Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket! Jegyek válthatók a Flesch Központ jegyirodájában 3500 forintos jegyáron!

 

Kiállítás

 

A NÉPMŰVÉSZET VONZÁSÁBAN

FLESCH KÖZPONT

Január 12. péntek 17 óra

Csapó Frigyesné népi iparművész önálló kiállítása. Köszöntőt mond Bakó Tünde kulturális szervező. A kiállítást megnyitja: Dr. Nagy István parlamenti államtitkár. Népdalcsokorral közreműködik: Ambrusch Márta és Cséfalvai Viola a Piarista Gimnázium végzős diákjai.

Felkészítő tanáruk: Keresztényné Barth Judit. A kiállítás január 25-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

A kiállítás mottója: "Őrizzük emlékeinket, gyűjtsük össze töredékeinket, nehogy végleg elvesszenek, s ezáltal üresebb legyen a múlt, szegényebb a jelen, s kétesebb a jövő!" /Ipoly Arnold/

 

FIÓK Ifjúsági Klub

FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. Érdeklődni lehet a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 96/579-707-es telefonszámon.

A belépés díjtalan!

 

EGY ASZTALNÁL…

FLESCH AULA

Január 10. szerda 18 óra

Az Egy asztalnál… műsorsorozaton belül dinasztiákat, ismert családokat invitálunk beszélgetésre. Ez alkalommal Dr. Nagy Frigyes és Nagy Zsuzsanna lesz a vendégünk. Felelevenítjük életútjukat, beszélünk családról, a zenéről, mint hobbiról és hivatásról. A rendezvényre a belépés díjtalan!

 

INTIMFITNESS

PREVENTÍV ELŐADÁS

FLESCH KÖZPONT

Január 13. szombat 15 óra

Prevenciós előadás az intimfitness-ről. Mi is az az Intimfitness? Az Intimfitness célja a prevenció – a megelőzés. Láthatatlan, de létező izmokat edzünk, medencefenék kontroll kíséretében, alhasvédő pozitúrákkal, külső mozgásokkal tűzdelve, melyek hozzájárulnak az alakformáláshoz is. Az Intimfittness nem más, mint a medencefenék, a gát izomzatának edzése, mely során fenntartjuk a húgycső- és végbélzáró izmok erejét és megőrizzük a hüvely tónusát. Ezekkel a mozgásokkal, gyakorlatokkal megtartjuk a medencefenék izomzatának tartó, feszes szerkezetét, ami padozata a kismedencei szerveknek (húgyhólyag, méh, hüvely, végbél). 

Ha proktológiai, nőgyógyászati vagy urológiai műtét előtt állnak, jöjjenek el, hallgassák meg az előadást, ha túl vannak már a beavatkozáson, ha már volt gyermekáldásban részük, itt a helyük, erősítsék a medencefenék izomzatát, hogy elkerülhessék a gátizom gyengeség első és másodfokú tüneteit, sérvek, süllyedések, előesések kialakulásnak lehetőségét. Ha tervezik a gyermekvállalást, készüljenek! Tartsák karban a gát izomzatát!

Egy prevenciós előadás keretében, megismerkedhetnek ezekkel az izmokkal, elhelyezkedésükkel, tartószerkezetük funkciójával. Piller Kata tabuk nélkül beszél az inkontinencia és egyéb betegségek tüneteiről, a szexualitásról. Beszámol a rizikófaktorokról, elmondja, hogyan ismerhetjük fel a tüneteket, hogyan végezzünk önvizsgálatot, s feltárja, milyen pozitív hatások érhetnek, melyek nemcsak a szociális beilleszkedést, a minőségi, boldog életet tartják fenn, hanem a párkapcsolatunkat is megóvják.

Az intimfitness-szel megőrizhetjük belső ragyogásunkat, energiánkat ma, holnap és holnapután. Az előadáson való részvétel ajánlott, amennyiben részt szeretne venni a 10 órás tanfolyamon, mely 2018. január 15-én, hétfőn 17 órától indul. Az előadásra a belépés díjtalan.

 

Mozgásművészet

 

INTIMFITNESS NEM CSAK NŐKNEK

FLESCH KÖZPONT

Január 15. hétfő 17 óra

Piller Kata Intimfitness trénerrel!

Mi is az az Intimfitness? Az Intimfitness célja a prevenció – a megelőzés. Láthatatlan, de létező izmokat edzünk, medencefenék kontroll kíséretében, alhasvédő pozitúrákkal, külső mozgásokkal tűzdelve, melyek hozzájárulnak az alakformáláshoz is. Az Intimfittness nem más, mint a medencefenék, a gát izomzatának edzése, mely során fenntartjuk a húgycső- és végbélzáró izmok erejét és megőrizzük a hüvely tónusát. Ezekkel a mozgásokkal, gyakorlatokkal megtartjuk a medencefenék izomzatának tartó, feszes szerkezetét, ami padozata a kismedencei szerveknek (húgyhólyag, méh, hüvely, végbél). 

Erősítse a medencefenék izomzatát, hogy elkerülhesse a gátizom gyengeség első és másodfokú tüneteit, sérvek, süllyedések, előesések kialakulásnak lehetőségét.

 

Színház

ORLAI SZÍNHÁZBÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Az Orlai bérlet már foglalható az 579-707-es telefonszámon, november 28-tól meg is vásárolható a Flesch Központ jegyirodájában. A bérlet ára: 15.000 forint. Tervezett előadások:

 

Várj, míg sötét lesz!

2018. január 8. hétfő 19 óra

Főbb szerepekben: Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor

 

Párterápia

2018. március (tervezett időpont)

Főbb szerepekben: Balla Eszter, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté

 

Pesti Barokk

2018. május (tervezett időpont)

Főbb szerepekben: Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Schruff Milán

További információ: www.fkkk.hu, vagy a Flesch Központ facebook oldalán.

 

Gyermek programok

TÁRSASJÁTÉK KLUB

FLESCH KÖZPONT

Minden hónap harmadik péntek 16 óra 30 perc  

FELHÍVÁS

FIÓK KI-MIT-TUD

FLESCH KÖZPONT

Ötödik alkalommal rendez „Ki-Mit-Tud” Vetélkedőt a FIÓK Ifjúsági klub.

A program időpontja: 2018. január 27. szombat, délután 14.00-19.00

A vetélkedőre egyéni indulókat, illetve csapatokat várunk öt különböző kategóriában - ének, tánc, zenekar, rap, és egyéb. Minden kategória első három legjobbja értékes jutalmat kap. A produkciókat egy szakmailag hozzáértő zsűri fogja elbírálni - Auxner Bianka, Blahovits Márta és Csorba Lóránt (a Lóci játszik zenekar frontembere). Nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Jelentkezési lap és egyéb információ kérhető a fiokmovar@gmail.com e-mail címen, ill. személyesen a Flesch Központban.

18.00 órakor fellép a Lóci játszik akusztik. A rendezvényen való részvétel ingyenes.

  

Egyéb

 

NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD

FELHÍVÁS

FLESCH KÖZPONT

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 
és a Flesch Károly Nonprofit Kft. KI-MIT-TUD?-ot hirdet Mosonmagyaróvár 
és kistérségének nyugdíjasai, nyugdíjas közösségei (klubok, egyesületek, 
társulatok stb.) részére. A rendezvény időpontja: 2018. február 20. kedd 9 óra.
Jelentkezni hat kategóriában lehet: ének, énekkar, vers-próza, tánc, 
hangszer és egyéb. A műsorszámok ideje maximum 10 perc lehet. A 
produkciókat arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzuk. Jelentkezési lap igényelhető a Kulturális Központ portáján. Jelentkezési határidő: 2018. február 4.

Bővebb információ Bejczi Katától a +36-30/828-2975-ös és Korcz 
Dominikától a +36-30/827-8614-es telefonszámon kérhető.

 

 

 

 

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK  

 

FLESCH KÖZPONT

 

Minden szerdán 11 órától és minden szombaton 17 órától

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

December 2-től minden szombaton 11-12 óráig

 

Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: 0620/235-89-70 Faragóné Tóth Zsuzsanna

 

   

 

SENIOR JÓGA

FLESCH KÖZPONT

Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is.

Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató. Információ: 70-245-4114-es telefonszámon.