A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

Színház

  

BOB HERCEG – ORFEUM BÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Május 14. kedd 19 óra

Nagyoperett. A Magyar Zenés Színház előadása.

Szereposztás: A királynő  -  KÁLLAY BORI - Érdemes művész, György herceg, a fia  -   DÓSA MÁTYÁS/ SÖVEGJÁRTÓ ÁRON, Annie, Tom apó lánya  -  BODOR SZABINA, Pomponius, a herceg nevelője  -  GYURITY ISTVÁN, Viktória hercegnő  -  HALAS ADELAIDA/ BALOGH TÍMEA, Lord Lancaster, gárdakapitány  -  MERÁN BÁLINT, Hopmester  -  BOZSÓ JÓZSEF, Mary Pickwick  -  STEINKOHL ERIKA/ BORBÉLY KRISZTINA, Tom apó   -  NAGY GÁBOR / KOKAS LÁSZLÓ, Plumpudding, borbély  -  MÁTÉ P GÁBOR / GERNER CSABA, Pickwick, kocsmáros  -  ZSOLNAY ANDRÁS

Gippsy  -  ÜRMÖSSY IMRE, Udvarhölgyek  -  LÁSZLÓ BERNADETT, GÉCZY OLÍVIA, ZAB JOHANNA, Katonák  -  IMRE MARCELL/ KÁLMÁN PÉTER, RÁCZ JÁNOS, ROGÁCSI MÁRTON, SZABÓ GÁBOR, Rendező, koreográfus, látvány  -  BOZSÓ JÓZSEF.

 

CSÁNYI SÁNDOR ÖNÁLLÓ ESTJE

FLESCH KÖZPONT

Május 16. csütörtök 19 óra

Jegyek a www.tixa.hu oldalon válthatók.

 

CSALÁDI JÁTSZMÁK – ORLAI BÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Május 20. hétfő 19 óra

Sam Holcroft intellektuális komédiája 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. Alaphelyzete egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre, ahogy a különböző életformák és gondolkodásmódok egy asztalhoz kényszerülnek. A darab azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel. A szereplők viselkedésének egyszerűnek tűnő, de szigorú szabályait ugyanis a nézőtéren tudni lehet majd előre, így a nézők végig beavatottként láthatják lelepleződni azokat a titkokat és hazugságokat, amelyeket a szereplők egymás elől eltakarni igyekeznek. Ezen keresztül pedig mindenki kacagtató és önironikus szabályszerűségeket olvashat le önmagáról is: mi, emberek hogyan tesszük élhetővé és elviselhetővé a társas érintkezést, s ezáltal magát az életet. Szereplők: Ötvös András, Réti Adrienn, Járó Zsuzsa, Szikszai Rémusz. Kútvölgyi Erzsébet, Papp János, Csikász Ágnes. Az előadás hossza: 140 perc, két részben. Jegyek korlátozott számban a Flesch Központban válthatók.

 

 

 

 

 

 

 

Kiállítás

 

SELYEMÚTON – CSURÁK ERZSÉBET KIÁLLÍTÁSA

FLESCH KÖZPONT

Május 3. péntek 17 óra
SELYEMÚTON címmel nyílik Csurák Erzsébet festőművész önálló tárlata a Flesch Központ Galéria ’94 kiállítótermében. A kiállítást megnyitja: Zettel Lili publicista. A megnyitón közreműködik a Csütörtöki Szalon. A kiállítás május 18-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.
CSURÁK ERZSÉBET festőművész „izgalmas alakja a magyarországi művészeti palettának. Egyedi látásmódja, szín-és formavilága, dekoratív, klisémentes képei gyönyörködtetik a műélvezőt.”
 „… A selyemfestéssel való foglalkozás ötlete igazából nem az ő érdeme – mondja.             Egy művészettel foglalkozó, Bécsben tanuló csoporttársa ajándékozta meg őt selyemfestő készlettel. „Sokáig nem kezdtem vele semmit, majd újra elővettem… és szerelem volt első látásra.” – idézte fel a kezdeteket. Az alapok elsajátításáért egészen Bécsig utazott, ahol fokozatosan fejlesztette tudását. A selyemfestés igazi rejtelmeivel útközben ismerkedik meg az ember. „Az igazi önkifejezés alapjait számomra a selyemfestés adja meg” – hangsúlyozta Csurák Erzsébet. A festőművésztől a kiállítások témájának összeállításával kapcsolatban megtudtuk azt is, hogy minden helyszínre mást visznek, hiszen nincs két egyforma tér sem, mint ahogy a közönséghez is igazodnak.”
Mosonmagyaróváron látható SELYEMÚTON című önálló tárlata is természetesen a helyi adottságokhoz igazodik.
„A cím „…az időbeliségemet is kifejezi, az utat, amin haladok.” … Csurák Erzsébet egy-egy alkotás elkészítéséhez két-három hét múlva is visszatér. „A nagyméretű képekhez a kis műtermem szolgál. A konyhában, ahol festek, nincsenek akkora terek, hogy jól belátnám a távolságokat, s néha a kompozíciót sem látni jól.” A nagy terekben, s a kiállításokon az ember civilként is megnézi a saját munkáit, hiszen ilyenkor egészen másképp látni őket. „Egészen új dimenziókat fedezek fel néha!” – mondta. Munkásságát olykor intuitívnak is nevezi, előfordul, hogy maga is rácsodálkozik arra, milyen érdekeseket alkotott. A festőművész legnagyobb célja, hogy munkásságát megismerjék, melyhez a nemzetközi színtéren való megjelenés is hozzásegíti. Voltak már kiállításai úgy belföldön, mint Pozsonyban, Erdélyben, Ausztriában, Törökországban is. /Körkép SK

 

 

FOTÓKIÁLLÍTÁS

FLESCH KÖZPONT

Május 8. szerda 18 óra

A Lajta Fotóegyesület feltörekvő tehetségeinek kiállítása. A tárlat május 19-ig látogatható.

 

 

Gyermek programok

 

 

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR

FLESCH KÖZPONT

Május 4., 18., szombat 10-12 óra

Gyermek kézműves szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyermekek. A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

 

PÉLDÁS SPORT ÉS EGÉSZSÉGNAP

FLESCH KÖZPONT

Május 18. szombat 10-18 óra

Ingyenes programok a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezésében.

 

FIÓK Ifjúsági Klub

Minden héten hétfőtől szerdáig 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Minden szerda 16 óra – 17 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. Érdeklődni lehet a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 96/579-707-es telefonszámon.

A belépés díjtalan!

CSALÁD ÉS KARRIERPONT

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

 

EGY ASZTALNÁL

FLESCH KÖZPONT

Május 9. csütörtök 18 óra

Az Asztal vendégei Nagy Réka a Mosonmagyaróvári Atlétika Club és a Trappancs

Egyesület tagja, valamint Pető Zsolt a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesület és a Győri Atlétika Klub tagja. A parasportolókkal sporteredményekről, versenyekről, tervekről beszélgetünk.

 

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT KÉPZÉSEI

FLESCH KÖZPONT

MOSONMAGYARÓVÁRI CSALÁD ÉS KARRIERPONT 2019-ES KÉPZÉSEI

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

2019. június 13-14 Német alapismeretek állásinterjúhoz tréning; Business Coaching Mosonmagyaróvár

A program alapvető célja egy német nyelvű állásinterjún a sikeres bemutatkozás, tipikus kérdések megértése, megválaszolása, sikeres önmenedzselés és az állás megszerzése. A program legalább alapszintű német nyelvi készségekre, tudásra alapul. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek az állásinterjún történő kommunikációhoz, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, önéletrajzot tudjanak írni, majd ezt szóban is elmondani, e-maileket tudjanak olvasni, küldeni a témában. A cél eléréséhez – a résztvevők eltérő tudásszintjeinek figyelembe vételével – a program biztosítja az ismeretek egymástól független, modulszerű elsajátítását.

A trénin legalább alapszintű német nyelvi készségekre, tudásra alapul.

2019. június 20-21: Szerepkonfliktus – nő, karrier, család; tréner: Csog Blanka

A tréning célja, hogy a résztvevő felismerje az aktuálisan betöltött szerepeit- anya,feleség, barátnő, szakember stb- és azokat tudatosan megélje. Önismereti munka során feloldja a szerepkonfliktusait, megküzdési stratégiáit bővítse, erőforrásait hatékonyabban használja.

2019. július 11-12: Munkahelyi konfliktushelyzetek; tréner: Csog Blanka

A program célja a munkavállaló és munkáltató együttműködésének javítása a különböző konfliktushelyzetek korai felismerésével, azok elkerülésével, vagy hatékony megoldásával.  A tréning célja, hogy a résztvevők a konstruktív konfliktus és stresszkezeléshez szükséges ismereteket és készségeket sajátítsanak el.

2019. augusztus 15-16: Önismeret karriertervezéssel; tréner: Csog Blanka

A program célja, hogy a munkavállaló megismerje saját erősségeit, gyengeségeit, érdeklődési körét, képességeit. Ezen ismeretek birtokában képessé váljon hatékonyabb döntéseket hozni céljai elérése érdekében. A tréning célja, hogy a résztvevő felmérje azon képességeit és készségeit, amelyekre alapozhat a megfelelő munkakör kiválasztásánál, illetve amelyekben még szükséges fejlődnie. Megérti, hogy ha érdeklődési körének megfelelő foglalkozást választ, akkor képes tartósan és jól teljesíteni, csökken a kiégés és a munkahelyi stressz kialakulásának kockázata. Az állásinterjúra való felkészülés sikeresebbé teszi a munkaerő piacra való be/vissza kerülést.  A tréning során a résztvevő, a konstruktív konfliktus és stresszkezeléshez szükséges ismereteket és készségeket sajátíthat el.

2019. szeptember 11-12: Anya, mint erőforrás a munka világában; tréner: Csog Blanka

A cél az anyaság, a gyereknevelés, a háztartási munka értékként való felismerése, az itt szerzett tapasztalatok, készségek munka területére való átvihetősége.

A tréning célja, hogy a résztvevő felmérje azon képességeit és készségeit, amelyeket az anyaság kínál és amelyek fejlesztése a munkaerőpiacon is értéket képvisel. A résztvevő az aktuálisan betöltött szerepei azonosításával /anya, háztartásbeli/, azokat tudatosabban megélje. Önismereti munkájuk nyomán fejlessze kommunikációs és problémamegoldó, a szervező és időgazdálkodási, valamint konfliktuskezelő képességét, bővítse megküzdési stratégiáit. Önismeret, önértékelés fejlesztése útján az önmegvalósítás, a családban és a társadalomban betöltött hasznosság érzete fejlődjön. Megvalósíthassa a családi élet és a munka egyensúlyát.

2019. október 28-29: Munkaerő megtartása és a bizalomépítés az atipikus foglalkoztatáshoz; Business Coaching Mosonmagyaróvár

A tréning bemutatja a munka világába éppen csak belekóstoló, illetve visszatérő munkavállalóknak, továbbá a váltani kívánóknak, és a munkáltatóknak az alternatív lehetőségeket, ennek előnyeit, hátrányait. Cél, hogy tágítsuk mind a munkavállalók, mind a munkaadók látókörét az atipikus, alternatív munkavégzési lehetőségek széles tárházában. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az atipikus foglalkoztatásról. Munkavállalók szempontjából az állásinterjún történő kommunikációt fejlesszék, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, meg tudják fogalmazni és érvényesíteni is tudják érdekeiket. Munkáltatók számára lehetőséget biztosítson az alternatív munkavégzési lehetőségek megismerésére, ezáltal is segítve napjaink egyik legérzékenyebb területét a munkaerőpiacon, a munkaerő megtartást és bizalomépítést. Cél továbbá, hogy a munkavállalók és a munkaadók egy közös tréning keretén belül szembesüljenek egymás nézőpontjaival e témát illetően

2019. november 20-21: Család – idő és költséggazdálkodás; tréner: Kopf Katalin

A képzés alapvető célja, hogy a résztvevők alapvető információkat sajátíthassanak el az időmenedzsment, a munka- és szabadidőegyensúly, valamint a költséggazdálkodás alapjairól. A képzés célja, hogy a résztvevők a képzés elvégzése után megfelelő tudással rendelkezzenek idejük eredményesebb beosztásához, illetve képesek legyenek a rendelkezésre álló bevételeikkel a mindennapi életben előforduló költségeiket fedezni, illetve kiadásaikat megtervezni. A fent említett célok eléréséhez a résztvevők képzettségüknek és képességeiknek megfelelően, illetve esetleges fizikai vagy értelmi hátrányaik figyelembevételével minden lehetőséget megkapnak, hogy az elsajátítandó tudást később, mint együtt, mint külön-külön megfelelően használhassák.

 

 

 

Zene-tánc

                                        

TAVASZI TÁNC-KONCERT

FLESCH KÖZPONT

Május 15. szerda 18 óra

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola koncertje.

 

UJHELYI ISKOLA GÁLAMŰSORA

FLESCH KÖZPONT

Május 17. péntek 17 óra

     

HANGSZERBEMUTATÓ KONCERT

FLESCH KÖZPONT

Május 23. csütörtök 8 órától

8:00 Hangszerbemutató koncert (Flesch Központ)

10:00 Hangszerbemutató koncert (Flesch Központ)

14:00-16:00 Nyílt nap és felvételi (zeneiskola)

17:30 Mosonyi Mihály Zeneiskola „könnyűzenei” hangverseny (Flesch Központ)

 

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT SZULÁK ANDREÁVAL ÉS BOLBA TAMÁSSAL

FLESCH KÖZPONT

Május 24. péntek 18 óra

A Rotary Club szervezésében.

 

NÓTA DÉLUTÁN

FLESCH KÖZPONT

Május 30. csütörtök 14 óra

„Ha már tavasz van, legyen tavasz” címmel tartanak nóta délutánt a Flesch Központban. Fellépő művészek: Tamon Erika, Krasznai Tamás, Ábrahám Szilvia, Nyerges József. Kísér: Greznár Zoltán. Jegyek a Flesch Központban válthatók.

 

Egyéb

 MOSON MEGYEI SZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ

FLESCH KÖZPONT

Május 10. péntek, 11. szombat, 12. vasárnap

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szervezésében. 

   

BOLYAI BEMUTATKOZUNK GÁLAMŰSOR

FLESCH KÖZPONT

Május 22. szerda 16 óra 30 perc

Előtte 16 órakor a rajzkiállítás megnyitója.