A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

Kiállítás

 

 

FOTÓKIÁLLÍTÁS

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 21. péntek 18 óra

A Mosonmagyaróvári Fotóegyesület 25 éves jubileumi kiállítása.

A vendégeket köszönti, és a kiállítást megnyitja Csiszár Péter a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A kiállítás október 13–ig látogatható.

 

TOMPETI ÉS BARÁTAI KONCERT

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 23. vasárnap 16 óra

A szülők külön kérésére először Mosonmagyaróvárra látogatnak Tompeti és Barátai! Bővebb információ a Facebook-on az eseménynél! Jegyek válthatók a Flesch Központ jegyirodájában!

 

KULTÓRA

FLESCH AULA

Szeptember 19. szerda 18 óra

Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó – Mesemondók márpedig vannak című könyvének bemutatója mesével fűszerezve.

Zalka Csenge Virág tíz éve éli a hivatásos nemzetközi mesemondók életét. Előszavában így vall a kötet születéséről: „Mesemondásról beszélni csak mesélve lehet – én úgy mutatom be a mesemondó világot, ahogyan én ismerem. Az én utam ide vezetett; az én szemeimmel ilyen a nemzetközi mesemondás. Ha egy másik mesemondót kérdeznél, lehet, hogy nem állítaná mindennek az ellenkezőjét, de mindenképpen mást emelne ki, más ösvényeket rajzolna fel a térképre, más útravaló tanácsot adna. A mesemondás sokféle, és pont ettől jó.”

A tündérrózsa legendája

Zalka Csenge Virág mesemondó szűkebb hazája történetei közül válogat: Győr környéki mondák, kisalföldi népmesék és a Duna-szigetek tündérlegendái töltik ki a műsort, melynek során a ragyogó Tejúttól a tavak és folyók titokzatos mélyéig kalandozhatnak a hallgatók.

A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg.

 

 

 

PÁLYAVÁLASZTÁSI NAP

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 20. csütörtök 8-15 óra

Helyi középiskolák interaktív bemutatkozása, melyre 7. és 8. osztályos tanulókat várunk elsősorban. Ezen felül helyet kapnak városunk és környéke nagyobb cégei is, akik egy-egy standdal érkeznek, hogy bemutatkozhassanak és munkaerőt toborozzanak. Szeretettel várunk minden érdeklődő munkahely keresőt és pályaválasztás előtt állót. Két interaktív játékra is hívjuk az ide ellátogatókat – egy menetleveles játékra, ahol a különböző cégek standjait kell végignézni és választ keresni a kérdésekre, valamint arra buzdítjuk a jelenlévőket, hogy szelfizzenek egy standdal! Mindkét játék esetén értékes ajándékokat sorsolunk ki!

 

SMINKTANÁCSADÁS

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 22-23. szombat-vasárnap 8-19 óra

 

 

EGY ASZTALNÁL…

FLESCH KÖZPONT

Szeptember 26. szerda 18 óra

Harmadik évadjához érkezett az Egy asztalnál… című rendezvény, ami hagyományosan a szeptember 20-án esedékes Gyermekek Világnapjához kapcsolódik. Vendégünk Pinkéné Bodnár Zsuzsanna lesz, akivel hivatásról, családról, hobbiról, gyerekekről és a szívvel-lélekkel végzendő karitatív munka fontosságáról is beszélgetünk.

 

SENIOR JÓGA

FLESCH KÖZPONT

Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is. Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató. Információ: 70-245-4114-es telefonszámon.