A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

FLESCH KÖZPONT

 

Minden héten hétfőtől szerdáig 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el.

A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

  

 

Kiállítás

 

 KARCZAGI ENDRE KIÁLLÍTÁSA

 

FLESCH KÖZPONT

 

Június 14. pénteken 18 órakor

 

A kiállítást Karczagi Endre nyitja meg és ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitón közreműködik Kátai Zoltán énekmondó.

 

A tárlat június 28-ig látogatható az intézmény galériáiban nyitvatartási időben.

 

Karczagi Endre:

 

„1939-ben születtem Budapesten. Rajz-földrajz szakos tanári diplomával Mosonmagyaróváron tanítottam 1996-ig. Eleinte főleg tájképeket festettem, később a konstruktív képépítési módszerek voltak rám nagy hatással. Próbálkoztam nonfiguratív megoldásokkal is, ám egy olaszországi tanulmányút meggyőzött, hogy a figuratív festészetnek lehet hiteles mondanivalója ellentmondásos jelenünkben is. El Greco, Rembrandt, Kokoschka, Picasso, Szalai Lajos, Kondor Béla, Csernus Tibor és Sváby Lajos munkássága számomra irányjelző. Munkáim az irányított véletlenek és improvizációk, valamint a tudatos komponálás termékei. 1981-ben volt az első önálló kiállításom, azóta több városban és országban is szerepeltem. Munkáim megtalálhatóak több magán- és közgyűjteményben. Alapító tagja vagyok az Art Flexum Művészeti Társaságnak.”

 

 

 

FIÓK Ifjúsági Klub

 

Minden héten hétfőn és szerdán 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy a szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

 Kézműves foglalkozás

 

Várunk minden érdeklődő gyermeket a Kult-utcán, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. A részvétel ingyenes. Az alábbi csütörtöki napokon, 16 órától leszünk kint: május 30., június 13., június 27., július 11., július 18., július 25., augusztus 08., augusztus 22.

 

 CSALÁD ÉS KARRIERPONT

 

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

 SZÜLŐ KLUB A KULT-UTCÁN

 

Május 30. csütörtök

 

Szülő Klub - Táborbörze 2019. május 30. A mosonmagyaróvári Család és Karrierpont ebben az évben is törekszik a szülők segítségére lenni a széles táborkínálatok eligazodásában. Május 30-án a Kult-utcán található standnál várják az érdeklődőket, ahol a nyári szünidő hasznos eltöltésére kínálnak számtalan lehetőséget.

 

 

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT KÉPZÉSEI

 

FLESCH KÖZPONT

 

MOSONMAGYARÓVÁRI CSALÁD ÉS KARRIERPONT 2019-ES KÉPZÉSEI

 

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

 

 

2019. június 13-14 Német alapismeretek állásinterjúhoz tréning; Business Coaching Mosonmagyaróvár

 

A program alapvető célja egy német nyelvű állásinterjún a sikeres bemutatkozás, tipikus kérdések megértése, megválaszolása, sikeres önmenedzselés és az állás megszerzése. A program legalább alapszintű német nyelvi készségekre, tudásra alapul. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek az állásinterjún történő kommunikációhoz, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, önéletrajzot tudjanak írni, majd ezt szóban is elmondani, e-maileket tudjanak olvasni, küldeni a témában. A cél eléréséhez – a résztvevők eltérő tudásszintjeinek figyelembe vételével – a program biztosítja az ismeretek egymástól független, modulszerű elsajátítását.

 

A tréning legalább alapszintű német nyelvi készségekre, tudásra alapul.

 

2019. július 11-12: Munkahelyi konfliktushelyzetek; tréner: Csog Blanka

 

A program célja a munkavállaló és munkáltató együttműködésének javítása a különböző konfliktushelyzetek korai felismerésével, azok elkerülésével, vagy hatékony megoldásával.  A tréning célja, hogy a résztvevők a konstruktív konfliktus és stresszkezeléshez szükséges ismereteket és készségeket sajátítsanak el.

 

2019. augusztus 15-16: Önismeret karriertervezéssel; tréner: Csog Blanka

 

A program célja, hogy a munkavállaló megismerje saját erősségeit, gyengeségeit, érdeklődési körét, képességeit. Ezen ismeretek birtokában képessé váljon hatékonyabb döntéseket hozni céljai elérése érdekében. A tréning célja, hogy a résztvevő felmérje azon képességeit és készségeit, amelyekre alapozhat a megfelelő munkakör kiválasztásánál, illetve amelyekben még szükséges fejlődnie. Megérti, hogy ha érdeklődési körének megfelelő foglalkozást választ, akkor képes tartósan és jól teljesíteni, csökken a kiégés és a munkahelyi stressz kialakulásának kockázata. Az állásinterjúra való felkészülés sikeresebbé teszi a munkaerő piacra való be/vissza kerülést.  A tréning során a résztvevő, a konstruktív konfliktus és stresszkezeléshez szükséges ismereteket és készségeket sajátíthat el.

 

2019. szeptember 11-12: Anya, mint erőforrás a munka világában; tréner: Csog Blanka

 

A cél az anyaság, a gyereknevelés, a háztartási munka értékként való felismerése, az itt szerzett tapasztalatok, készségek munka területére való átvihetősége.

 

A tréning célja, hogy a résztvevő felmérje azon képességeit és készségeit, amelyeket az anyaság kínál és amelyek fejlesztése a munkaerőpiacon is értéket képvisel. A résztvevő az aktuálisan betöltött szerepei azonosításával /anya, háztartásbeli/, azokat tudatosabban megélje. Önismereti munkájuk nyomán fejlessze kommunikációs és problémamegoldó, a szervező és időgazdálkodási, valamint konfliktuskezelő képességét, bővítse megküzdési stratégiáit. Önismeret, önértékelés fejlesztése útján az önmegvalósítás, a családban és a társadalomban betöltött hasznosság érzete fejlődjön. Megvalósíthassa a családi élet és a munka egyensúlyát.

 

2019. október 28-29: Munkaerő megtartása és a bizalomépítés az atipikus foglalkoztatáshoz; Business Coaching Mosonmagyaróvár

 

A tréning bemutatja a munka világába éppen csak belekóstoló, illetve visszatérő munkavállalóknak, továbbá a váltani kívánóknak, és a munkáltatóknak az alternatív lehetőségeket, ennek előnyeit, hátrányait. Cél, hogy tágítsuk mind a munkavállalók, mind a munkaadók látókörét az atipikus, alternatív munkavégzési lehetőségek széles tárházában. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az atipikus foglalkoztatásról. Munkavállalók szempontjából az állásinterjún történő kommunikációt fejlesszék, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, meg tudják fogalmazni és érvényesíteni is tudják érdekeiket. Munkáltatók számára lehetőséget biztosítson az alternatív munkavégzési lehetőségek megismerésére, ezáltal is segítve napjaink egyik legérzékenyebb területét a munkaerőpiacon, a munkaerő megtartást és bizalomépítést. Cél továbbá, hogy a munkavállalók és a munkaadók egy közös tréning keretén belül szembesüljenek egymás nézőpontjaival e témát illetően

 

2019. november 20-21: Család – idő és költséggazdálkodás; tréner: Kopf Katalin

 

A képzés alapvető célja, hogy a résztvevők alapvető információkat sajátíthassanak el az időmenedzsment, a munka- és szabadidőegyensúly, valamint a költséggazdálkodás alapjairól. A képzés célja, hogy a résztvevők a képzés elvégzése után megfelelő tudással rendelkezzenek idejük eredményesebb beosztásához, illetve képesek legyenek a rendelkezésre álló bevételeikkel a mindennapi életben előforduló költségeiket fedezni, illetve kiadásaikat megtervezni. A fent említett célok eléréséhez a résztvevők képzettségüknek és képességeiknek megfelelően, illetve esetleges fizikai vagy értelmi hátrányaik figyelembevételével minden lehetőséget megkapnak, hogy az elsajátítandó tudást később, mint együtt, mint külön-külön megfelelően használhassák.

 

 

 

 Zene-tánc 

 

70. JUBILEUMI KÜHNE KONCERT

 

FLESCH KÖZPONT

 

ZENEISKOLAI TANÉVZÁRÓ ÉS BEIRATKOZÁS

 

FLESCH KÖZPONT

 

Június 11. kedd 17 óra Tanévzáró (Flesch Központ)

 

Június 12. 13 órától 17 óráig Beiratkozás (Óvári iskola)

 

 

MÓRA-ISKOLA GÁLAMŰSOR

 

FLESCH KÖZPONT

 

Június 5. szerda 17 óra

 

 

 

FEKETE-ISKOLA GÁLAMŰSOR

 

FLESCH KÖZPONT

 

Június 12. szerda 17 óra

 

 

 

 OKAY DANCE GÁLA

 

FLESCH KÖZPONT

 

Június 15. szombat 15 óra

 

 

 

8. KÉKLÁMPÁS NAP A BICZÓNÁL

 

Június 15. 10.00-18.00

 

Egész napos, ingyenes szórakoztató rendezvény.

 

Programok: bemutatók, ügyességi versenyek, játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, légvár, íjászat, kutyabemutató, étel-ital és finom falatok.

 

11.30 Motivációs lufik felengedése a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából

 

13.00 Lóca együttes zenés gyermekműsora.

 

 

 

 

 

 

 

KERTMOZI A FLESCHBEN

 

FLESCH KÖZPONT

 

Június 16. vasárnap 20 óra

 

Apró Mesék magyar romantikus thriller, történelmi film, 112 perc, 2019 (16)
rendező: Szász Attila. Jegyár: 500 Ft. Jegyek a Flesch Központ jegypénztárában válthatóak!
A történet szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.
A Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi romantikus thrillere sok izgalmat, fordulatot és érzelmet ígér.

 

 

 

 

 

BORAGRA-FRÖCCSTERASZ

 

FLESCH KÖZPONT

 

Sétáló fröccskóstoló és zenés fröccsbár

 

Június 29. szombat 18 óra

 

Újra BorAgora, Fröccsterasszal! Az őszi borkóstoló és zenés borbár nagy sikerrel zajlott az elmúlt években a Flesch Központban. Az érdeklődést megragadva a szervezők júniusra is vendégül hívták a Junibor borászait, hogy együtt nyerjenek bizonyosságot arról, hogy a fröccs több mint a bor és a szóda vidám egymásra találása: a vendégeknek különleges élményt nyújt pohárral a kézben fröccsözni, sétálni a borpontok között, mindezt úgy, hogy a borászokkal élőszót válthatnak a bortermelés rejtelmeiről, tudnivalóiról, zenei, gasztronómiai csemegével kísérve fedezhetik fel a nyár kedvenc nedűit. A szakmai-baráti egyesületet képviselő fiatal borászok a magyar borvidék új arcai, borvidékeink jövői. A 40 fős csapatból a nyáron tíz borász érkezik, akik borászatukon keresztül mutatják be laza, nyári boraikat.

 

A Fröccsteraszon várja Önöket Miklós Csabi – Mór, Dúzsi Tomi – Szekszárd, Árvay Szabi – Tokaj, Ruppert Marci – Villány, Demeter Endre – Tokaj, Prácser Miki  - Tokaj, Pálffy Attila – Köveskál, Rókusfalvy Palkó – Etyek, Gere Zsolt – Villány, Babiczki László - Mátrai pincészetéből.

 

A zenés fröccsbárban a Hoppáré zenekar szórakoztat este kilenc órától.

 

Jegyek május 20-tól vásárolhatók a Flesch Központ jegypénztárában, illetve a www.tixa.hu oldalon.