A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

FLESCH KÖZPONT

 

Színház

PÁL UTCAI FIÚK

FLESCH KÖZPONT

Február 28. 29. és március 1. 18 óra
A Pál utcai fiúk című musicalt 2016-ban mutatta be nagy sikerrel a Vígszínház,
nagy örömünkre szolgál, hogy a szerzők és a Vígszínház is hozzájárult, hogy
színpadra állíthassuk itt, Mosonmagyaróváron. Az Ars Longa Theatrum, Stúdió, Film Mosonmagyaróváron működik. Célja, hogy megismertesse a város fiataljaival a színházi világot és lehetőséget biztosítson annak kipróbálására. Előadások időpontjai: wwww.arslongatheatrum.hu
Szereplők:
Nemecsek: Kránitz Zsigmond
Boka: Régaisz Péter
Geréb: Fehérvizi Lajos
Csónakos: Szitás Máté
Kolnay: Horváth Ádám
Barabás: Stefán Emil
Weisz: Haász Péter
Richter: mészáros Ádám
Csele: szabó Bence
Leszik: csóka Bálint
Áts Feri: Csécs Péter
az idősebb Pásztor: Varga Christian
a fiatalabb Pásztor: Varga Kristóf
Szebenics: Gaál-Horváth Kristóf
Rácz tanár úr: Major Tamás
Janó, a grund őre: Komka Tamás
továbbá:
Walke Gábor, Vargyas Áron, Nagy Bálint, Szalay Ádám, TóthTrisztán
rendezte: Major Tamás
koreográfia: O. Cser Zita és Magyar Rebeka
csata-koreográfia: Turek Zoltán
ritmika: Varga Bence
stúdió-hang: Takács András
díszlet: Nagy János
haj-smink: Bári Alexa
fény: Horváth Mihály (Mityó)
Támogatóink: Monocopy Bt., Nalutti Kft., Ujhelyi Imre Általános Iskola
Dzsungelország Kft. és a Modern Arnis Mosonmagyaróvár.
Jelen vagyunk a facebookon és az instagramon is.
Iratkozzanak fel youtube csatornánkra.
Jegyek a Flesch Központban kaphatók.

  

ELŐZETES

NŐNAPI SZÍNHÁZ – HOGYAN NEVEZZELEK?

FLESCH KÖZPONT

Március 6. péntek 19 óra
Jegyár: 4500 forint, amely az ÁFÁ-t tartalmazza
Jegyek a www.tixa.hu oldalon valamint a Flesch Központban válthatók.
Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière:
Hogyan nevezzelek?
- vígjáték két részben –
Kellemes családi-baráti vacsora egy párizsi lakás nappalijában. A házigazda tanár házaspár, Pierre és Élisabeth, az asszony luxusingatlan-ügynök bátyja, Vincent és annak bájos várandós felesége, Anne, valamint egy gyerekkori barát, a harsonás Claude. Vincent és Anne gyermeket várnak. Az est jó hangulata egészen addig tart, amíg szóba nem kerül, hogy hogyan fogják szólítani a jövevényt, a választott név ugyanis komoly feszültségeket okoz a társaság tagjai számára, és olyan titkokra derül fény, hogy mindenkinek leesik az álla. A történet filmváltozata 2012-ben két César-díjat is besöpört, a komoly kérdéseket is feszegető vígjáték az egyik legsikeresebb francia film lett.
Élisabeth – VEREBES LINDA
Pierre (Élisabeth férje) – KÁLID ARTÚR
Claude (Élisabeth gyerekkori barátja) – PÁL TAMÁS
Vincent (Élisabeth bátyja, Pierre gyerekkori barátja) – SIMON KORNÉL
Anne (Vincent felesége) – MOLNÁR GYÖNGYI
Fordította: BOGNÁR RÓBERT
Díszlettervező: BÁTONYI GYÖRGY
Jelmeztervező: ZORGEL ENIKŐ
Rendező: SCHLANGER ANDRÁS
(A Veres1Színház produkciója)

 

ELŐZETES

ORLAI BÉRLET – FÉRJEK ÉS FELESÉGEK

FLESCH KÖZPONT

Március 16. hétfő 19 óra
Az egyik szakít és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni... Akkor is együtt, vagy mostantól külön? Mi a jobb, mi az őszintébb, mi az üdvözítőbb? A nagy mulattató, Woody Allen komédiájában két pár kénytelen szembenézni házasságának állapotával. Melyik döntés jelenti a jó megoldást? Egyáltalán létezik mindenki számára jó megoldás? 
Röhejes helyzetekbe tudjuk hozni magunkat, annyi biztos...
Az előadás hossza: 1 óra 40 perc, egy részben. Jegyek a Flesch Központban válthatók.

SZEREPLŐK: Ötvös András, Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor

Ullmann Mónika, Gombó Viola Lotti, Ficzere Béla, Hunyadi Máté. STÁB: Író Woody Allen

Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely

Díszlet-jelmez: Ondraschek Péter

Rendező munkatársa: Skrabán Judit

Plakát: Csáfordi László

Rendező: Szabó Máté

Producer: Orlai Tibor

 

 

 

 

 

Kiállítás

  

KELETI ÉVA–ÉLETMŰ-KIÁLLÍTÁS

FLESCH KÖZPONT

Február 21-től március 10-ig

A Flesch Központban nyílik Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus kiállítása, amelyen a Műcsarnokban február 2-ig látogatható Élet/Kép című kiállításának jelentős részét láthatják az érdeklődők.

A szokásoktól eltérően nem lesz megnyitó, helyette finisszázs keretében találkozhatnak Keleti Éva fotóművésszel március 5-én 18 órakor az „Egy asztalnál…” sorozat keretében.

A tárlat minden generációnak, a fiataloknak is szól, fontos hogy a nézők megismerjék a múlt elemeit és a fotótörténetet is, de belássák azt, hogy a lényegi dolgokban nincs nagy különbség. „Az emberek ugyanúgy szomorkodtak, örültek, szerelmesek voltak, megijedtek, féltek a hatalomtól, vagy ünnepelték” – mondta Szarka Klára az Élet/Kép című kiállítás kurátora a Műcsarnokban látható képekről. A Flesch Központ galériáiban látható „ele­ven ri­por­tok, gro­teszk élet­ké­pek, bra­vú­ros tánc­fo­tók, sztárport­rék, lé­lek­bú­vár arc­ké­pek az elmúlt közel hat évtized és a jelen kulturális életének szereplőit mutatják be. Keleti Éva az iro­da­lom, a szín­ház, a zene, a fotográfia területén alkotók portréit tárja a nézők elé.” A kiállításon nem­csak a múlt nagy­sá­ga­i, hanem a ma emberei is helyet kaptak. Keleti Éva új­ra­kezd­te, vagyis foly­tat­ta a pá­lyát. Csak­nem har­minc évnyi kiha­gyás után megint ak­tí­van fény­ké­pez. Szerinte nem az a lényeg, ki az alany, meg kell találni az utat hozzá úgy, hogy a képek tükrözzék a személyiségét. A Flesch Központban látható tárlat a Műcsarnokhoz hasonlóan – ahogy arról Keleti Éva mondta - „…egy kor fotográfus metszete, ami számomra az életet jelentette” .

 

 

 

Gyermek programok

A KÉT LOTTI

FLESCH KÖZPONT

Február 13. csütörtök 14 óra – Móra bérlet
17 óra - bérleten kívüli előadás (belépőjegy: 3000 forint)

A két Lotti - Múzsák Társulat (120 perc- 1 szünettel)

 

 

TÜNDÉRMESE

FLESCH KÖZPONT

Február 17. hétfő 14 óra - Csodaország bérlet
Február 18. kedd 10 óra - Pinokkió bérlet, 14 óra -  Hetedhétország bérlet
Február 19. szerda 10 óra - Micimackó bérlet, 14 óra - Varázsceruza bérlet
Február 20. csütörtök 14 óra - ingyenes előadás  az EFOP-3.3.2-16-2016-00136 –  „Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron” pályázat keretében, a projektben résztvevő iskolák részvételével.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Jánoska, aki megelégelte két testvére gonoszkodását és elindult szerencsét próbálni…Így kezdődik a jó Tündér meséje, akinek segítségével találkozhattok a mókás Aranylúddal, a Papucsszaggató Királykisasszonyokkal és még sok más mesehőssel.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes  ismét a mesék birodalmában kalandozik, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a népi kultúra legszebb gyöngyszemeivel sok-sok tánc és zene kíséretében. Díszlet: Bátonyi György, jelmez: Papp Janó, zenei munkatársak: Árendás Péter, Papp István Gázsam a mesét színpadra írta: Zs. Vincze Zsuzsa, zeneszerző: Rossa László, rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán.

 

FIÓK Ifjúsági Klub

Minden héten hétfőn és szerdán 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

FIÓK KI-MIT-TUD

FLESCH KÖZPONT

Február 1. szombat 14 óra

Hatodik alkalommal rendez „ Ki-Mit-Tud” vetélkedőt a Flesch Károly Kulturális Központ. A program időpontja: 2020. február 1. szombat (14.00-19.00).

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

EGY ASZTALNÁL

FLESCH KÖZPONT

Február 5. szerda 18 óra

Egy asztalnál… Fenes Gáborral és feleségével

„ A szódával kezdődött…..harminc éve.”

Az egy asztalnál vendégei, Fenes Gábor és felesége, Jutka, a Family Friss Kft. vezetői. Vendégeinkkel  a beszélgetés során szóba kerülnek a kezdetek,  a családi ház garázsában zakatoló első szódagép, a családi vállalkozás fejlődésének örömteli és nehéz pillanatai. Beszélnek arról, milyen volt mások alkalmazottjaként dolgozni és milyen felelősséggel gondoskodni az alkalmazottakról, hogy egészíti ki és állítja próbára egymást a család és a vállalkozás. Mit jelent számukra jelen lenni a város életében személyesen és támogatóként. Megtudjuk, hogyan változnak fogyasztási szokásaink, miként vezetett az út a szódától a „minden, ami ital” szlogenig.

 

FLESCH SZALON

FLESCH KÖZPONT

Február 20. csütörtök 18 óra 

A Kossuth-díjas színésznő Reményik Sándor, erdélyi költő verseiből összeállított előadóestjével várja közönségét február 20-án a Flesch Központban. A „Csendes csodák” című zenés irodalmi esten Papp Dávid gitárművész is közreműködik.

A estre regisztrációs jegy váltása szükséges

 

Mosonmagyaróvári Család és KarrierPont

2020-as képzéseink

A tréningek alatt térítésmentesen gyermekfelügyeletet biztosítunk. A résztvevők motivációs díjat kapnak. További információ és jelentkezés: Hun Kata +36-30/828-2875, csakmosonmagyarovar@gmail.com. A képzések helyszíne: Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 14. Flesch Központ.

 

Március 11-12.: Hétköznapi válsághelyzetek; tréner Csog Blanka

A cél annak a felismerése, hogy a mindennapjainkban bekövetkező krízishelyzetek – haláleset, válás, krónikus betegség - alatt minden személy sérülékennyé és kiszolgáltatottá válik magánéletében és munkájában egyaránt. A tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat a kényszerű reakciókat, amiket ezek a veszteségek vonnak maguk után, így nagyobb biztonság és kontrollérzettel nézhetnek azzal szembe. Önismereti munkájuk nyomán elsajátítanak különböző megküzdési és stresszkezelési készségeket, amivel mind önmaguk, mind a másik számára erőforrássá, segítséggé válhatnak.

Március 23-24 Német alapismeretek állásinterjúhoz tréning; Business Coaching Mosonmagyaróvár

A program alapvető célja egy német nyelvű állásinterjún a sikeres bemutatkozás, tipikus kérdések megértése, megválaszolása, sikeres önmenedzselés és az állás megszerzése. l. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő gyakorlattal rendelkezzenek az állásinterjún történő kommunikációhoz, el tudják adni magukat a munkaerő piacon, önéletrajzot tudjanak írni, majd ezt szóban is elmondani, e-maileket tudjanak olvasni, küldeni a témában. A cél eléréséhez – a résztvevők eltérő tudásszintjeinek figyelembe vételével – a program biztosítja az ismeretek egymástól független, modulszerű elsajátítását.

A tréning legalább alapszintű német nyelvi készségekre, tudásra alapul.

Április 2-3: Öltözködési és Önismereti Tréning; tréner: Komáromi Mónika

A program célja megismertetni az egyén számára azokat a színeket, ruhafazonokat, stílusokat, amelyek a legjobbat hozzák ki belőle, amivel kommunikálni tud a külvilág számára.

Külső megjelenés, belső egyensúly, önismeret, önbizalom, magabiztosság, tudatos öltözködés

Április 22-23: Anya, mint erőforrás a munka világában; tréner: Csog Blanka

A cél az anyaság, a gyereknevelés, a háztartási munka értékként való felismerése, az itt szerzett tapasztalatok, készségek munka területére való átvihetősége.

A tréning célja, hogy a résztvevő felmérje azon képességeit és készségeit, amelyeket az anyaság kínál, és amelyek fejlesztése a munkaerőpiacon is értéket képvisel. A résztvevő az aktuálisan betöltött szerepei azonosításával /anya, háztartásbeli/, azokat tudatosabban megélje. Önismereti munkájuk nyomán fejlessze kommunikációs és problémamegoldó, a szervező és időgazdálkodási, valamint konfliktuskezelő képességét, bővítse megküzdési stratégiáit. Önismeret, önértékelés fejlesztése útján az önmegvalósítás, a családban és a társadalomban

Május 14-15: Munkaerő megtartása és bizalomépítés az atipikus foglalkoztatáshoz; Business Coaching Mosonmagyaróvár

A tréning bemutatja a munka világába éppen csak belekóstoló, illetve visszatérő munkavállalóknak, továbbá a váltani kívánóknak, és a munkáltatóknak az alternatív lehetőségeket, ennek előnyeit, hátrányait. Cél, hogy tágítsuk mind a munkavállalók, mind a munkaadók látókörét az atipikus, alternatív munkavégzési lehetőségek széles tárházában. Elérendő cél, hogy a képzésben résztvevők megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az atipikus foglalkoztatásról. Munkavállalók szempontjából az állásinterjún történő kommunikációt fejlesszék, el tudják adni magukat a munkaerőpiacon, meg tudják fogalmazni és érvényesíteni is tudják érdekeiket. Munkáltatók számára lehetőséget biztosítson az alternatív munkavégzési lehetőségek megismerésére, ezáltal is segítve napjaink egyik legérzékenyebb területét a munkaerőpiacon, a munkaerő megtartást és bizalomépítést. Cél továbbá, hogy a munkavállalók és a munkaadók egy közös tréning keretén belül szembesüljenek egymás nézőpontjaival e témát illetően.

Május 27-28: Szerepkonfliktus – nő, karrier, család; tréner: Csog Blanka

A tréning célja, hogy a résztvevő felismerje az aktuálisan betöltött szerepeit- anya, feleség, barátnő, szakember stb- és azokat tudatosan megélje. Önismereti munka során feloldja a szerepkonfliktusait, megküzdési stratégiáit bővítse, erőforrásait hatékonyabban használja.

  

Zene-tánc

FILHARMONIKUS BÉRLET

FLESCH KÖZPONT

Február 11. kedd 19 óra

Farsangi koncert- a Győri Filharmonikus Zenekar bérletes előadása. Műsor: Meglepetéskoncert sok humorral, vidámsággal. Vezényel: Berkes Kálmán. A koncertre korlátozott számban belépőjegy is váltható, ára: 6000 Ft.

                

 

Egyéb

NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD

FLESCH KÖZPONT

Felhívás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, és a Flesch Károly Nonprofit Kft. KI-MIT-TUD?-ot hirdet Mosonmagyaróvár és kistérségének nyugdíjasai, nyugdíjas közösségei (klubok, egyesületek, társulatok stb.) részére.

A rendezvénye időpontja: 2020. március 3.(kedd) 9 óra

A rendezvény helyszíne: Flesch Károly Kulturális Központ (Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc u. 14.). Jelentkezni hat kategóriában lehet: ÉNEK, ÉNEKKAR, VERS-PRÓZA, TÁNC, HANGSZER, EGYÉB. A műsorszámok ideje maximum 10 perc! A produkciókat arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazzuk. Jelentkezési lap igényelhető a Kulturális Központ portáján. Jelentkezési határidő: 2020. február 24. Bővebb információ Hun Katától a +36-30/828-2975-ös telefonszámon kérhető.

 

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR

FLESCH KÖZPONT

A foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyermekek. A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév. A foglalkozások tervezett időpontjai: február 8. és 22.; március 7. és 28.; április 4. és 25.; május 16. és 23. szombatonként 10 – 12 óráig.

 

ZENEBÖLCSI

FLESCH KÖZPONT

Minden csütörtökön 10 órakor

4 hó - 3 éves korosztály részére! 

Kapcsolódj ki babáddal vidám baba-mama közösségünkben! Beszélgess más anyukákkal, tanuljunk együtt mondókákat, dalokat és babajeleket. Szeretettel várunk Benneteket is! Bejelentkezés: info@meselojelek.hu vagy  0620 2948418www.meselojelek.hu

 

A SZEX A LELKE MINDENNEK?

FLESCH KÖZPONT

Február 26. szerda 19 óra

Benk Dénes és Csenki Attila közös estje.

Előzenekar: Ráskó Eszter

Belépőjegy: 3600 Ft

 

                                              

Kiállítás

 

Február 7. péntek, 18 óra: Színek és formák. Simonné Zsuzsa és Bősi Éva paverpol textilszobrászok, festőművészek kiállítása. A bemutatásra kerülő anyagot Keresztény Gyula a Fehér Ló Közösségi Ház intézményvezetője ajánlja a megjelentek figyelmébe. Közreműködnek: Talpasné Süle Ibolya zenepedagógus és tanítványai.

 

Zene-tánc

 

NÖVENDÉKHANGVERSENY

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 20. csütörtök 17.30 óra

A Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékeinek koncertje. Belépőjegyet nem kell vásárolni, mindenkit szeretettel látunk!

 

TÁNCHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 22. szombat 17 óra

A kicsiket várjuk, akik a Fészekalja Zenekar muzsikájára ismerkedhetnek a népi játékokkal, egyszerűbb táncokkal, bütyköldével, ahol Csonkáné Sörös Katalin várja valami meglepetéssel a gyerekeket. 20 órától a felnőtt táncházba várjuk mindazokat, akiknek táncolni van kedvük, vagy csak hallgatni szeretnék a magyar népzenét. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjából valósul meg.

 

BORBA FOJTOTT MESÉK/3 – SZÉKELY PAJZÁN NÉPMESÉK

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 22. szombat 19 óra

Borba fojtott mesék/3. Székely pajzán népmesék virágnyelven felnőtteknek. Előadja Babos Eszter, bábos, író, előadóművész. Mert mese kell mindenkinek, legyen az lyány, legén, vagy asszony, öreg vagy fiatal, rusnya vagy szép. A székely humor, nyelvi ízvilág, őszinteség garantáltan jókedvre derít mindenkit a pajzán meséken keresztül.
A mesék közben egy borász kínálja szőlőskertje legjavát.
A programra belépőjegyet elővételben is lehet váltani, 2000 forintos árban.

 

GYERMEK AGYKONTROLL-TANFOLYAM

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 23-24. szombat-vasárnap

Azoknak ajánljuk ezeket a tanfolyamokat, akik szeretnék, hogy gyermekeik eredményesebben tanuljanak, magabiztosabbak legyenek, hogy nyugodtabbá és energikusabbá váljanak, egészségük megőrzésével. (7-10 éveseknek.) A foglalkozást vezeti: Kovács Erika gyermek agykontroll-oktató Tel.: +36 20 211 35 27, E-mail: info@kovacserika.com. Jelentkezni a Naturland Egészségcentrumban,(Horváth Margit: 30/2915242), illetve a Fehér Ló Közösségi Házban (Csonkáné Sörös Katalin: 30/916-7664) lehet!

 

EMLÉKEZÉS A KOMMINUZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJÁN

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 25. kedd 18 óra

A Fehér Ló Mozi bemutatja: A tanú (1969) – Eredeti, cenzúrázatlan változat - magyar filmszatíra, 108 perc, 1969. A rendezvény mottója. „Az elkövetett bűnöket nem lehet meg nem történtté tenni.” 12 éven felülieknek! A belépés díjtalan!

 

A PIARISTA SZÍNJÁTSZÓK BEMUTATJÁK…

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 28. péntek 17 óra

Rozványi Dávid: Boldogságbolt. Rozványi Dávid: író, költő, közgazdász és gondolkodó. Több regénye, novellája és verse jelent már meg. Ezek közül a legismertebb a Boldogságbolt, melyet 2012-ben írt. Írói hitvallása: fontos, hogy mindenki meglássa önmagában az isteni csodát...Amikor az idei Patrocíniumra készült a Piarista Diákszínpad, még nem ismertük ezt a gondolatot, mint ahogyan a szerzőt sem! Nagy hiba volt.... Az egyik tagunk hozott egy rövid novellát, ami már az első olvasatra érdekes, meglepő volt...Az előadás után felkerült az internet hálójára néhány kép és egyszer csak kaptunk egy levelet...az írótól. Így kezdődött a mi ismerkedésünk. Ki is Rozványi Dávid? Mi is szeretnénk tudni, ezért gondoltuk, hogy meghívjuk, előadjuk a novelláját, majd beszélgetünk vele.....várjuk!

 

 

 

Gyermek programok

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

A Bütykölő szakkör foglalkozásai péntekenként 17 órakor kezdődnek:

Január 31. báb és textil-figurák készítése

Február 7. szivecskés ajándékok, hangulatos lakásdíszek, különleges farsangi álarcok készítése

Február 14. szép szalvétákkal díszítünk különféle hasznos és szép dolgokat, és persze most is lesz egy kis farsangi kézműveskedés, szíves üdvözlőlap-készítés…

Február 21. csipesz, cserép- és fakanál bábok készítése, ujjbábok varrása

 

CSALÁDI NAP A FARSANG JEGYÉBEN

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 8. szombat 15-16.30 óra

Farsangi játszóház. A résztvevők vidám farsangi álarcokat, báli és farsangi lakásdíszeket és szívecskés ajándékokat készíthetnek. 16.30 óra: Farsangi vigasságok - vidám színházi műsor. A farsangi programok sorába kapcsolódik be hagyományos műsorunk, amely a Fehér Ló közösségi Ház kiscsoportjainak, valamint meghívott vendégeknek nyújt lehetőséget szereplésre. Kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt szerepelnek, és szeretettel várják az érdeklődőket. Mert, ahogy a Prédikátorok könyvében is áll:„Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.” A belépőjegy ára: 500 forint!

 

BABASZÍNHÁZ

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 16. vasárnap 10 óra

Erdei maszkabál a Babos Bábos Társulat előadásában. Farsangra készülődnek az erdő állatai. A koszos kismalacot csak kinevetik, hiszen bárminek öltözik, úgyis felismerik, mert mindig koszos. A kismalac szomorúan hazafelé tart, de útja során találkozik bajba jutott állatkákkal. Segítségéért cserébe egy különleges jelmezzel lepik meg. Így lesz teljes az erdei maszkabál.Az előadás után kézműveskedés és közös tánc, játék lehet. Aki szeretne, jöhet jelmezben! A belépőjegy ára: 800 Forint gyermek számára, 1200 Forint felnőtt kísérő számára, mely megvásárolható a Fehér Ló Közösségi Ház nyitva tartási idejében.
Javasoljuk, hogy a belépőjegyet elővételben vásárolják meg, mert a babaszínházi előadásokat csak korlátozott számú néző tekintheti meg!

 

 

 

Egyéb

 

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS ELŐADÁS

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 1. szombat 16 óra

Sorstervező Könyvbemutató és előadás dedikálással.

Előadó-szerző Szalai Réka, aki elmondja, hogy hogyan változtathatja meg az életedet a sorstervezés, hogyan fér el egymás mellett a spiritualitás és a logika, hogyan használd harmonikusan a jobb és a bal agyféltekédet. És még sok mást. Mottó: Válts át túlélő üzemmódból termelő üzemmódba! Belépés: díjtalan.

 

FARSANGI MOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 1. szombat 16 óra

Farsangi mozi. Lengemesék- magyar rajzfilm, 64 perc, 2017. A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek...

Korhatár nélkül megtekinthető. Belépőjegy 800 forint.

 

 

ART MOZI

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 1. szombat 18 óra

A művészet templomai: Botticelli: Dante pokla - Botticelli Inferno olasz-német ismeretterjesztő film. 12 éven felülieknek! (95 perc, 2016.). A belépőjegy ára: 800 forint.

 

RETRO FILMKLUB

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 4. kedd 15 óra

A műsorban egy 1962-ben készült magyar vígjáték látható. Hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet. A szenzációs filmvígjáték főszerepeiben olyan csodálatos színészeket láthatunk többek között, mint Kiss Manyi és Páger Antal. (82 perc, 12 éven felülieknek!).

 

WOLFGANG ROADSHOW 3. ÁLLOMÁS

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 16. 10-17 óra

Daganatprevenció és kezelés. Köbel Wolfgang 20 éve természetgyógyász, fito- és aromaterapeuta. Szerteágazó széleskörű tapasztalattal rendelkezik. Szakterületeinek egyike a daganatterápia és a kibillent hormonháztartás helyreállítása. Elméleti és gyakorlati tudása egyedülálló. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehet meg:https://forms.gle/YDGohLhEvAMgCw6C9