A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

 
Színház

  

NINCS IDŐ GÓLÖRÖMRE!

DUMASZÍNHÁZ

FLESCH KÖZPONT

Február 21. szerda 18 és 20.30 óra
Bödőcs Tibor önálló estje – harmadik és negyedik előadás! Vendég: Hajdú Balázs.

Az előadásokra jegyek már nem kaphatók!

 

 

FORDULJON MR. PSMITHHEZ!

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Február 23. péntek 17 óra 30 perc

 

A színdarabot előadja aPiarista Diákszínpad.Támogatójegy igényelhető a Piarista Iskola titkárságán és a helyszínen.

 

Kiállítás

 

 

KONSTRUKTÍV SZÍNEK

 

FLESCH KÖZPONT

 

Február 23. péntek 17 óra

 

Sáfár Szabolcs fotográfus önálló kiállítása. A kiállítást megnyitja: Tolnay Imre képzőművész, egyetemi tanár. A kiállítás március 10-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

 

 

 

 ELŐZETES!

 

JÖVŐRE VELED UGYANITT

FLESCH KÖZPONT

Március 9. péntek 18 óra

Március 10. szombat 18 óra

Március 11. vasárnap 18 óra

Az Árnyék Hotelnek évenként pár napra két különös lakója van. Ami vonza őket e csodás helyre, az nem a táj szépsége, a tenger morajlása, inkább a lopott órák izgalma, hogy van egy társ, aki inspirál, akinek szabadon hazudhatnak és kiönthetik szívüket, megoszthatják örömüket, életüket. Az, hogy van valaki, akinek elmondhatják, mennyire szeretik, tisztelik társukat az életben és az, hogy van egy titkos sziget ahol szabadon egymáséi lehetnek. Bernard Slade „Jövőre veled ugyanitt” című romantikus komédiáját mutatja be tavasszal a Theatrum Ad Flexum, Hollósi Emese feldolgozásában. Bravúros szereposztásban "Dance Evolution" álommal fűszerezve, Kurucz Róbert rendezésében. Jegyek kaphatók 2000 forintos jegyáron a Flesch Központ jegyirodájában.

Gyermekprogram

 

 

NÉMO KAPITÁNY

 

FLESCH KÖZPONT

 

Február 22. csütörtök 15 óra

 

MÓRA BÉRLET

 

Apolló Színház előadása -Jules Verne regénye alapján. A színdarab során újra találkozunk a világtengerek hajósait rettegésben tartó Nautilussal és annak titokzatos kapitányával. A történetben feltűnik Aronnax professzor expedíciója is és számos érdekfeszítő részlet az ismeretekben gazdag regényből.

 

Az előadás időtartama: 130 perc egy szünettel 

 

A SZÉLKÖTŐ KALAMONA

FLESCH KÖZPONT

Február 26. hétfő 14 óra: Csodaország bérlet
Február 27. kedd 10 óra: Pinokkió bérlet, 14 óra: Hetedhétország bérlet
Február 28. szerda 10 óra: Micimackó bérlet, 14 óra: Varázsceruza bérlet

Bóbita Bábszínház előadásában. (4 éves kor felett)

Az azonos című magyar népmese alapján írta: Markó Róbert
Dramaturg: Nagy Orsolya
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Bogárdi Aliz, Jankó Mátyás
Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó Gyula-díjas)
Rendező: Markó Róbert
Játsszák: Komlóczi Zoltán m.v., Czéh Dániel, Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Papp Melinda, Vadon Judit.

Amikor a főkirály, valamennyi királynak a királya nem adta a lányát Kalamonának, az fogta magát, és a szeleket megkötötte, a leányt meg elrabolta. Az egész ország-világban nem találtatott egyetlen teremtmény, aki a szeleket megszabadítsa. Csak a szegényember meg a szegényasszony legkisebbik fia, a Rontó vállalkozott rá, hogy vadkanokon meg ördögökön keresztül elmegy a hetedik világ végéig, hogy ott a Kalamona palotáját, s benne magát Kalamonát megtalálja, meg hogy a főkirály leányát kiszabadítsa. Színházi forgatag bábbal, tánccal, fénnyel, népmesekincsünk talán legmozgalmasabb darabja nyomán.
Az előadás időtartama: 50 perc

 

BÜTYKÖLŐ SZAKKÖR

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Február 23. péntek 17 óra: Mosolygó és nem hervadó virágok készítése, fonás, gyöngyfűzés.

A foglalkozásokon sokféle alkotás elkészítésére is van lehetőség, kicsiket és nagyokat egyaránt várunk! A szakkörök anyagköltsége 500 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon!

 

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR

FLESCH KÖZPONT

Februártól indul gyermek kézműves szakkörünk második féléve, a foglalkozások tervezett
időpontjai: február 24., március 10., 24., április 14., 28., május 5., 19. Szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A kétheti foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a tagok. A foglakozások során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." A foglalkozások kéthetente szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév.

 

 

FIÓK Ifjúsági Klub

FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. Érdeklődni lehet a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 96/579-707-es telefonszámon.

A belépés díjtalan!

 

 

ZENEBÖLCSI

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Minden hétfőn 10 óra

 

Az énekes, mondókás foglalkozásra a 9 hónaposnál idősebb babákat várjuk.  A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

 

 

ZENEOVI

 

 

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

 

Minden szerdán 16 óra 30 perc

 

4-6 éves gyerekeknek. A résztvevők zenés játékok, mesék, versek segítségével sajátíthatják el a zenei alapokat. Cél a hallásfejlesztés, alapritmusok megismerése, zenei memóriatréning- kreatívan. A foglalkozást Pusztai Kinga (20/970-8122) zenepedagógus vezeti.

 

 

 Zene-tánc

 

RETROFARSANG 2018

FLESCH KÖZPONT

Február 17. szombat 21 óra

Immár 12. alkalommal - ismét sztárparádéval – várják az érdeklődőket a Retrofarsangon. A szuper hangulatról sztárvendégek és a környéken jól ismert dj-k gondoskodnak. Line up: Bicsek, Dj Dominique (Várkonyi Attila), KOZMIX, Dj Bódi István, UFO, és Hores. Belépőjegyek elővételben válthatók a Flesch Központ jegypénztárában és a D Corner bárban 3000 illetve 3500 forintos áron. További információ: www.retrofarsang.hu

 

 

MOSON BIG BAND TAVASZI HANGVERSENY

 

FLESCH KÖZPONT

 

Február 25. vasárnap 18 óra

 

Több, mint tíz éves hagyomány, hogy a Moson Big Band februárban bemutató koncertre invitálja közönségét. Az idei koncerten is szerepelnek a repertoárban megszokott swingek, a big band zeneirodalom világsikerei és modernebb zeneszámok, műfajok  átiratai. Énekeseik – Szabó Niki, Sebő Lili, Csütörtöki Tamás és a hosszú külföldi szereplésről hazatért Majer Róbert -  színesítik hangjukkal  a kiváló zenéket. Természetesen készül a zenekar meglepetéssel is, de ez a koncert kezdetéig  legyen titok. Az elmúlt évben minden eddiginél több helyi és távolabbi fellépése volt a zenekarnak, azonban három fő pillér jelentette és  jelenti az állandóságot. A zenekar tavasszal és advent idején (idén, december másodikán) a Flesch Központ színháztermében, míg júniusban afféle ”garden party” -ként szabadtéren tart  koncertet.

 

 

 NŐK NAPJA A FLESCH KÖZPONTBAN,

AVAGY „NŐ A KÖZPONTBAN”

FLESCH KÖZPONT

Március 3. szombat 13 óra 30 perc

Ezen a napon az egész Flesch Központ és ott minden program a Hölgyeké. A látványos megnyitó után számos lehetőség közül választhatnak „nem csak” a hölgy vendégek.

14.00 órakor Komáromi Mónika business coach előadása, címében viseli tartalmát: „Öltözz színesen, szívesen”!

Az ország legismertebb protokoll szakértő nője, számos miniszterelnök tanácsadója, Görög Ibolya f. címzetes docens 15 órakor Nő és hölgy címmel tart tanulságos előadást. 16.30-tól Piller Kata intimfitness tréner Fitten kívül – fitten belül című előadásában ad tanácsokat a gátizmok karbantartásához. Orruknál fogva vezeti vendégeket Borbáth Gabriella szakértő a 17.30-kor kezdődő parfümbemutatón. 18.30: Soma Mamagesa beszél az új nő lényegiségéről a XXI. század elején.

Este nyolc órakor különleges hatásokkal bombázzák a vendégek érzékszerveit. Borbáth Gabriella pálinkaszakértő a hölgyek ízléséhez igazított pálinkákat és hozzá illeszkedő csokoládékülönlegességeket mutat be és kóstoltat. Zenei csemegeként Horváth Meggie énekesnő a témához és a nap hangulathoz illő dalokkal, Pálinka-kísérővel című műsorával érkezik.

A nap folyamán elsősorban hölgyeknek szóló tanácsokkal, ajánlatokkal szolgálnak a kiállító szolgáltatók. Ezen a napon a Flesch Kávézó paleo büfévé alakul át, az alkalomhoz illő kínálattal. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a kisgyermekes szülők is részt vehessenek a programokon, gyerekkuckóval várják a kicsiket!

A rendezvény belépődíjas előadásaira jegyek válthatók a Flesch Központ jegypénztárában!

 

A nap részletes programja:

13.30: Megnyitó – Zumba bemutató Lőrincz Sára zumba oktatatóval.

14.00: Komáromi Mónika szín és stílustanácsadó, business coach "Öltözz színesen, szívesen" - Évszakelmélet szerinti színtípusok címmel tart előadást, színelemzés bemutatót. Az előadást követően személyre szabott, egyéni színtanácsadás és sminktanácsadás, sminkelés várja az érdeklődőket egészen 18 óráig! A rendezvényre a belépés díjtalan!

15.00: Görög Ibolya protokoll szakértő, f. címzetes docens "Nő és hölgy" című előadásában megtudhatjuk, hogy a női szerepekről kialakított kép napjainkban mennyit változott. Az előadó kitér arra is előadásban, hogy a tanult ember szerephez, a munkakörünk betöltéséhez, a hitelességhez milyen eszközöket ad a viselkedés kultúra. A rendezvényre 1.000,- forintos belépőjegy váltható jegypénztárunkban!

16.30: Piller Kata intimfitness tréner. Fitten kívül - fitten belül - A gátizmok karbantartása. Tabuk nélkül a gátizom gyengeség tüneteiről, kialakuló betegségekről, rizikófaktorokról, szexualitásról. A módszer és a lehetőség új a városban! Fel nem ismert igények, melyre mindenkinek, nemtől függetlenül szüksége van.
Az előadás díjtalanul megtekinthető!

17.30: Parfümbemutató - A workshop-ra érkező vendégeket az illatok fontos mindennapjainkban elfoglalt szerepére tanítja meg. Egészen a kezdetektől a világ meghódításáig ismerhetjük meg történetét és fedezhetjük fel környezetünkben is megtalálható természetes alapanyagok csodálatos felhasználását. A vendégek Borbáth Gabriella szakértő segítségével felfedezhetik a francia luxus parfümök világát és megismerhetik a legújabb illatokat. A bemutatón való részvétel díjtalan!

18.30: Soma Mamagesa – Az új nő lényegisége a XXI. század elején. Soma eddig megjelent könyvei a helyszínen megvásárolhatók lesznek!

Az előadásra 1.500,- forintos regisztrációs jegyek válthatók február 1-től jegypénztárunkban!

20.00: Csokoládé és Pálinkakóstolás - Borbáth Gabriella pálinkaszakértő,

Horváth Meggie pálinka-kísérő zenés műsora

A vendégek megismerkedhetnek a pálinka készítés fortélyaival és annak minden titkával. Beszélgetünk a kereskedelmi pálinkák technológiai különbségéről és jellemzőiről. Ehhez Borbáth Gabriella pálinkaszakértő ad segítséget. Pálinka-kísérő című műsorával közreműködik Horváth Meggie énekesnő, akit zongorán Horváth Tamás kísér. Pálinkához illő, magyar dalokkal várják az érdeklődőket! A programra a belépődíj 3.500,- forint, jegyek válthatók jegypénztárunkban!

A rendezvényre kombináltjegy 5.000,- forintért váltható, mely minden előadásra érvényes!

 

Mozgásművészet

 

SENIOR JÓGA

FLESCH KÖZPONT

Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is. Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató. Információ: 70-245-4114-es telefonszámon.

 

 

SZÍVES SÉTA

 

Február 24. szombat 10 óra

 

Magyar Szív Egyesület és a Herbamesék Gyógynövény és Életmódklub közös szervezésében a

 

Lajta-menti sétányon, Malom-ág mentén. Találkozási pont: Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 3. (Városi Kollégium előtt)

 

KULTÓRA KEPES ANDRÁSSAL

FLESCH KÖZPONT

Február 28. szerda 18 óra

Kepes András A boldog hülye és az okos depressziós című előadása. Az előadásra jegyek válthatók 2000 forintos jegyáron a Flesch Központ jegyirodájában.