A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

 

FLESCH KÖZPONT

 

 

 

 

Színház

 

 

 

ORFEUM BÉRLET - A NŐK IS A FEJÜKRE ESTEK

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 4. hétfő 19 óra

 

Az Orfeum bérlet előadása. A Turay Ida Színház produkciójában színpadra lép többek között Détár Enikő, Xantus Barbara, Sztárek Andrea, Nyírő Bea…

 

 

 

OMNIBUSZ BÉRLET – A HALLGATÁS ÁFA          

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 20. szerda 14 óra

 

Stand Up Brigád - A hallgatás ÁFA

 

Főbb szerepekben: Beleznay Endre, Éles István, Ürmös Zsolt

 

 

 

 

 

ORLAI BÉRLET – VARSÓI MELÓDIA

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 26. kedd 19 óra

 

Az Orlai bérlet első előadása. Szereplők: Tompos Kátya, Adorjáni Bálint. „Van a politika, és van a szerelem. Ennek a két dolognak elvileg semmi köze egymáshoz. De volt, hogy volt. Van, hogy van. Milyen kár. 90 perc, egy részben. Bérlet korlátozott számban váltható az 579-707-es telefonszámon, vagy személyesen a Flesch Központban.

 

 

 

 

 

Kiállítás

 

 

 

A RÉGMÚLT KINCSEI A HOLNAP AJÁNDÉKAI

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 22. péntek 17 óra

 

A Flesch  Központ felnőtt kézműves műhelyének "A régmúlt kincsei a holnap ajándékai" című kiállításátamelyen helyet kapnak az intézmény  gyermek kézműves szakkörének munkái is - Keresztény Gyula népzenész  nyitja meg. A kiállítás, amely bepillantást nyújt a hagyományőrző felnőtt kézműves műhely, és a gyermekszakkör munkájába november 22-től  december 18-ig látogatható a Galéria ’94 nyitva tartási idejében: hétfőtől péntekig, naponta 14-18 óráig. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján ettől eltérő időpontban, tárlatvezetéssel is fogadunk- jelentkezni Bakó Tündénél (06-30/419-48-20) lehet. A kiállítás mottója: "A régi tovább él az újban, s az új magában hordozza a még újabb csíráját." (Lengyel Györgyi) A kiállítást rendezte: Csapó Frigyesné népi iparművész, a Népművészet Mestere - szakkörvezető. A gyermek kézműves szakkör anyagát Bernáth Judit textilművész, szakkörvezető állította össze. A kulturális központ felnőtt kézműves műhelye 1994-ben mutatkozott be első ízben kiállítással, majd 2003-tól a gyermek kézműves szakkör is csatlakozott hozzájuk.

 

A 2005-ig évente, majd azóta kétévente megrendezésre kerülő, immár a 19. kézműves kiállításon betekintést nyerhetnek szorgalmas, kitartó, rengeteg időt és türelmet igénylő aprólékos munkájukba. Az alkotások a népművészet szeretetét, a jó ízlést, az igényességet ötvözik, igaz szépséget hozva létre

 

 

 

 

 

Gyermek programok

 

 

 

 

 

ROBIN HOOD – GYERMEKBÉRLETES ELŐADÁSOK

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 11. hétfő 14 óra – Csodaország bérlet

 

November 12. kedd 10 óra – Pinokkió bérlet, 14 óra – Hetedhétország bérlet

 

November 13. szerda 10 óra  - Micimackó bérlet, 14 óra – Varázsceruza bérlet                                                                     

 

Bóbita Bábszínház: ROBIN HOOD (45 perc)
(kalandos bábelőadás 5 éven felüli gyermekeknek) Írta: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó. Tervezte: Boráros Szilárd. Szcenikus: Nagy Kovács Géza. Zene: Babarci Bulcsú
Rendezte: Schneider Jankó. Játsszák: Czéh Dániel, Keresztény Tamás m.v., Balog Zita Mária.

 

 

 

80 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 28. csütörtök 14 óra

 

Budapest Táncszínház: 80 nap alatt a Föld körül című előadása (kb. 60 perc, 3-6. osztályosoknak). Az ingyenes előadás pályázati keretből valósul meg, a projektben résztvevő iskolák részvételével. z előadás az Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron című projekt keretében valósul meg (EFOP – 3.3.2.-16-2016-00136) az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával. A méltán világhírű mű szereplői, története, tematikája és mondanivalója öröktörvényű emberi tulajdonságokról mesélnek. A főhős, Phileas Fogg, pozitív tulajdonságai, mint a humanizmus a becsület az adott szó és az egészséges versenyszellem olyan emberi tulajdonságok melyre gyermekeinket és ifjúságunkat nap mint nap tanítani kell. A föld körüli út során különböző kultúrákat, életszituációkat és a mi feldolgozásunkban változatos táncokat mutat be a darab a nézőknek. A tánc kitűnő kifejezési forma, a mozdulatok egyértelműen érzékeltetnek egyetemes érzelmeket, mondanivalót. A tánc nonverbális nyelve segít bemutatni a világ változatosságát, a kulturális sajátságokat, közös emberi értékeket. A mese végén, mint ahogy az kell, győz a jó. Kiderül, hogy a cél maga a megtett út és minden lehetőség közül győz a szerelem, melyre főhősünk egy indiai hercegnő személyében talál. Díszlettervező: Molnár Zsuzsa. Jelmeztervező: Varjas Zsófia. Zene: montázs. Narrátor: Boros Zoltán. Video: Delbó Balázs. Koreográfus asszisztens: Sághy Alexandra. Koreográfus: Földi Béla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIÓK Ifjúsági Klub

 

Minden héten hétfőn és szerdán 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

 

 

 

 

 

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT

 

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

 

 

 

 

PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A FLESCH KÖZPONTBAN

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 5. kedd 9.00 – 13.00

 

 Ebben az évben is várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, idén kicsit „más formában” megrendezett Pályaválasztási Napra a Flesch Központba, mely mottója: „Nehéz kérdés? Van jó döntés!” Az iskolák bemutatkozása meglepetés lesz, eleve már azért is, mert az elmúlt évekkel ellentétben a Színházteremben tartják, és szeretnék hitelesen, beszélgetésekkel, interaktívan bemutatni a diákoknak lehetőségeiket. Sokan szerepelnek majd, sokan kérdeznek, bízva abban, hogy a végén minden hallgató számára kialakul egy benyomás, vagy erősödik, mit is választana, kit követne akár példaként. Mindezt pedig zenével lazítják teszik  még kötetlenebbé a fiatalok számára. A bemutatkozások előtt és után is van módjuk körbejárni a standokat, ahol a cégekkel személyesen is tudnak ismerkedni, érdeklődni. Mindez a Flesch Központban a Család és KarrierPont szervezésében valósul meg.

 

A moderátorok az iskolák képviselői mellett kérdeznek végzett diákokat, mára már sikeres cégvezetőket, a városban működő ismert szakembereket, akikkel felelevenítik az iskolás élményeket, a pályaválasztás nehézségeit is. A rendezvényen közreműködik a Late Risers zenekar, házigazdáink Keresztény Laura és Segesvári Zsolt mellett Bencsik Sára Boglárka és Mezei Márk a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai lesznek. A programra az általános iskola 7-8. osztályos, valamint a középiskola 10. osztályos tanulóit várjuk elsősorban, de nagy örömmel köszöntjük rendezvényünkön a szülőket, álláskeresőket is.

 

 

 

FLESCH SZALON

 

FLESCH KÖZPONT

 

2019. november 19. kedd 18 óra

 

Flesch Szalon Bálint Andrással.Válogatás Márai Sándor 1945 és 1949 közötti naplójegyzeteiből, és válogatás a magyar költészet legszebb verseiből. A nagy magyar író följegyzései a koalíciós időkből, gondolatok a politikáról és a világirodalomról, hazaszeretetről és költészetről, művészekről és polgárokról, karrierről és erkölcsről. Márai szellemes megjegyzései kortársairól: költőkről és politikusokról, barátokról és ellenségekről. Márai aktuális, józan tisztánlátó és magányos. És nagyon szórakoztató. A rendezvényre regisztrációs jegy váltása szükséges!

 

 

 

 

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT KÉPZÉSEI

 

FLESCH KÖZPONT

 

MOSONMAGYARÓVÁRI CSALÁD ÉS KARRIERPONT 2019-ES KÉPZÉSEI

 

2019. november 20-21: Család – idő és költséggazdálkodás; tréner: Kopf Katalin

 

A képzés célja, hogy a résztvevők alapvető információkat sajátíthassanak el az időmenedzsment, a munka- és szabadidőegyensúly, valamint a költséggazdálkodás alapjairól. A képzés célja, hogy a résztvevők a képzés elvégzése után megfelelő tudással rendelkezzenek idejük eredményesebb beosztásához, illetve képesek legyenek a rendelkezésre álló bevételeikkel a mindennapi életben előforduló költségeiket fedezni, illetve kiadásaikat megtervezni. A fent említett célok eléréséhez a résztvevők képzettségüknek és képességeiknek megfelelően, illetve esetleges fizikai vagy értelmi hátrányaik figyelembevételével minden lehetőséget megkapnak, hogy az elsajátítandó tudást később, mint együtt, mint külön-külön megfelelően használhassák.

 

 

 

 

 

 

 

Zene-tánc

 

 

 

ONTHEWALL – PINK FLOYD TRIBUTE BAND SHOW

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 30. szombat 19 óra

 

Novemberben 30-án újra Pink Floyd a Flesch-ben. Az OnTheWall zenekar a tavalyi nagy sikerű koncert után idén újra a Flesch Központban. Az idei show talán még látványosabb, ha úgy tetszik grandiózusabb lesz, mint a tavalyi. A dalok most is az ikonikus Pink Floyd zenekar számaiból lesznek válogatva, felcsendülnek az ismert slágereken kívül kevésbé ismert, de nagyon izgalmas dalok is. A látvány a tavalyihoz hasonlóan egyedülálló lesz, kiegészülve még újabb vizuális elemekkel. Jegyek kaphatók a Flesch Központ jegypénztárában, 2500 forintos áron. Időpont 2019. november 30.

 

                                        

 

 

 

Egyéb

 

 

 

MOSONMAGYARÓVÁRI DARTS OPEN 2019 ÉS SZUPERKUPA

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 2. szombat 10 órától

 

A Mosonmagyaróvári Darts Club Sportegyesület szervezésében. Részletek a Facebookon.

 

 

 

 

 

BORAGORA

 

FLESCH KÖZPONT

 

November 23. szombat 18 óra (kapunyitás 17:30)

 

Ha november, akkor Boragora a Fleschben, mégpedig november 23-án. Az elmúlt évek sikerei jelzik a rendezvény létjogosultságát. Hagyományosan a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete lesz a főszereplő, olyan tagokkal kiegészülve, akik még nem jártak a rendezvényen. Régi és új tagok mutatkoznak be ezúttal is a sétáló borkóstolón.  Az egyesület azzal a céllal alakult, hogy olyan közösséget hozzon létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számukra, hogy egymást segítsék és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szeretett borokat készítsenek. Nem titkolt céljuk, hogy a saját generációikat meg tudják szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítanak az ifjú borivókkal való kapcsolattartásra. Ennek a célnak a megvalósításához kiváló közönséget találtak Mosonmagyaróváron. Így várják az érdeklődőket este hat órától egészen kilenc óráig boros fogadóóráikon a Flesch Központ aulájában. A borkóstoló alatt beszélgetések zajlanak a galérián, ahol Bánlaki Dalma Stella, az est háziasszonya kérdezi a borászokat!

 

18.30-19.00
A bulibor. Milyen a hétköznap esték bora a borászok szerint? Mi alapján és mennyiért kéne bort vennünk a szupermarketben? Mire figyeljünk, ha csak a minimumot, mire, ha a maximumot akarjuk kihozni egy borélményből?
Kamocsay Ákos, Dúzsi Tamás, Frittmann Peti
19.15-19.45
A kékfrankos. Az egri borvidék és a bikavér legfontosabb szőlője. Vagy Magyarország legfontosabb kékszőlő-fajtája is ez? Miben különbözik a magyar kékfrankos Közép-Európa más országainak Blaufränkisch-ától, Frankovkájától vagy Lembergerétől?
Böjt Gergő, Gál Tibor, Gál Péter
20.00-20.30
Természetes, naturális, öko, organikus, bio, biodinamikus. Csak hangzatos szavak, amikkel emelhető a bor ára, vagy fontos értékeket jelölő szakmai fogalmak? Mit jelentenek ezek a szavak a borok esetében?
Pfneiszl Birgit és Katrin, Pálffy Attila, Árvay Szabi, Prácser Miklós

 

Este kilenctől egészen éjfélig Borbár várja a vendégeket, ahol mindenki szabadon válogathat ízlésének megfelelően a kínálatából, a hangulatáról a Hoppáré Zenekar gondoskodik.

 

 

 

A kiállító borászok: Eger – Böjt Gergő, Eger - Gál Tibor, Sopron – Pfneiszl Birgit, Sopron - Pfneiszl Katrin, Tokaj-hegyalja – Prácser Miklós, Tokaj – Árvay Szabi, Neszmély – Kamocsay Ákos, Köveskál – Pálffy Attila, Szekszárd – Dúzsi Tamás, Kunsági borvidék – Frittmann Peti

 

Eger – Gál Péter

 

 

 

Belépőjegy 6.000,- Forint, mely tartalmazza a borkóstolást, a fogadó falatokat, egy kóstoló poharat. Jegyek október 21-től a Flesch Központ jegypénztárában, valamint online a Tixa.hu oldalon vásárolhatók!

 

 

 

 

 

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR

 

FLESCH KÖZPONT

 

A foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyermekek. A különböző munkadarabok elkészítése, a gyakorlás során javul a kézügyesség, élénkül a kreativitás, felébred az alkotó szellem, és a folyamatos részvétel mellett lehetővé válik egy-egy technika mélyebb elsajátítása is. Hasznos időtöltés, kellemes társaságban. Az alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés..." Mert aki a kezét használja, az elméjét élesíti." A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév. A foglalkozások tervezett időpontjai 2019-ben:

 

november 9., 23. 10-12 óráig, december 7., 14. 10-12 óráig.

 

 

 

 

 

 

 

SENIOR JÓGA

 

FLESCH KÖZPONT

 

50+ 60-as hölgyeknek és uraknak

 

Minden kedden reggel 9 óra

 

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani nem csupán a testi egészséget és ezen keresztül a lelki harmóniát, de az élet minden területén változásokat hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatok fele. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni”.

 

Info: Nagyné Erika, senior és gerincjóga oktató: 0670 2454114.