A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

KIÁLLÍTÁS A „VÉDD TERMÉSZETESEN”

RAJZ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT ALKOTÁSAIBÓL

FLESCH KÖZPONT

Június 11-30.

A mosonmagyaróvári AQUA Szolgáltató Kft. a Víz Világnapja alkalmából „Védd természetesen” címmel rajz-, és fotópályázatot hirdetett a cég szolgáltatási területén működő általános iskolák, középiskolák és a felsőoktatási intézmények diákjai számára. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a vízre, mint a létezés egyik elengedhetetlen feltételére, az ivóvizek és az élővizek megóvásának szükségességére, az élő környezetet károsító szennyvizek tisztításának a fontosságára. A pályamunkákban értékeljük, ha ösztönöznek a környezetünk védelmére. Mindezeket többek között olyan fotók segítségével szeretnénk elérni, melyek rámutatnak, hogyan tudjuk a legtermészetesebb formában óvni természetes vizeink tisztaságát, környezettudatos életmóddal hozzájárulni ivóvizeink védelméhez. A pályázók a legnagyobb teret engedhették a kreativitásnak és alkotói szabadságnak. A pályázatra három korosztályban érkeztek alkotások: általános iskola, középiskola, felsőfokú oktatásban tanulók. Az AQUA Szolgáltató Kft. minden korcsoport első három helyezettjét tárgyjutalomban részesíti. A kiállítás június 30-ig látogatható a Flesch Központ kiállítótermében.

 

 

FIÓK Ifjúsági Klub

FLESCH KÖZPONT

Hétfőtől péntekig délután (14-18) lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Minden szerda 16 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. Érdeklődni lehet a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 96/579-707-es telefonszámon.

A belépés díjtalan!

 

 

SIBELIUS & CSAJKOVSZKIJ

2018. november 8. csütörtök 19 óra

FLESCH KÖZPONT

Műsor:

J. Sibelius: d-moll hegedűverseny, op. 47

P. I. Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64

Vezényel: Berkes Kálmán

Közreműködik: Jávorkai Sándor - hegedű

 

FARSANGI KONCERT

2019. február 19. kedd 19 óra

FLESCH KÖZPONT

Műsor:

Meglepetéskoncert, sok humorral, vidámsággal

Vezényel: Berkes Kálmán

 

BEETHOVEN & SCHUBERT

2019. március 21. csütörtök 19 óra

FLESCH KÖZPONT

Műsor:

L. van Beethoven: I. (C-dúr) zongoraverseny, op. 15

F. Schubert: II. (B-dúr) szimfónia, D 125

Vezényel: Berkes Kálmán

Közreműködik: Jasminka Stančul - zongora

 

Nyári Táborok

FLESCH KÖZPONT

 

HIP-HOP TÁBOR

Június 18-22. hétfő-péntek 8-16 óra

Június 25-29. hétfő-péntek 8-16 óra

 

SENIOR JÓGA

FLESCH KÖZPONT

Minden kedden 9 órától

50+ és 60+ korosztálynak – hölgyeknek és uraknak egyaránt

A gerincre, a mozgás központjára koncentráló tudatos mozgás képes helyreállítani a testi egészséget, ezen keresztül a lelki harmóniát, és az élet minden területén változást hoz. Az ászanák végzése közben a figyelmet megtanuljuk rögzíteni, majd olyan egyszerű feszültségoldó technikáktól kezdve, mint a légzésfigyelés vagy az izmok tudatos ellazítása, lassan haladunk a komplex jógikus gyakorlatokig. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel, sokkal könnyebb „együtt élni” A jóga rendkívül hatékony, az önismeretre épülő mozgás és filozófiai rendszer.  A jógára jellemző ászanák olyan testtartások, mozdulatsorok, amelyek mind anatómiai, mind energetikai szempontból tökéletesek, így jótékony hatással vannak nem csupán a fizikai test minden részére, de az energetikai testre és a pszichére is. Csoportvezető: Nagyné Erika, gerincjóga oktató. Információ: 70-245-4114-es telefonszámon.