A Flesch Károly Kulturális Központ Programajánlója

Színház

 

ORLAI BÉRLET 2019.

FLESCH KÖZPONT

2019. január 15. kedd 19 óra - MOJO

A nagy sikerre való tekintettel 2019-ben is három előadással érkezik a budapesti Belvárosi Színházban működő Orlai Produkciós Iroda a Flesch Központba. Az Orlai bérlet első előadása 2019. január 15-én 19 órakor kezdődik. A három előadás: MOJO, Second life, avagy kétéletem, valamint a Családi játszmák. Érd.: 579-707

 

 

Kiállítás

 

BORBÉLY-KUSTÁN-BORBÉLY KIÁLLÍTÁS

FLESCH KÖZPONT

2019. január 11. péntek 17 óra

A Flesch Központ galériáiban nyílik meg Kustán Melinda textiltervező iparművész, Borbély Károly és Borbély Máté képzőművészek kiállítása. A vendégeket köszönti: Csiszár Péter a Flesch Nonprofit Kft. igazgatja. A kiállítást megnyitja: Juhász Kristóf író, újságíró, előadóművész A kiállítás január 25-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

 

A PÁL UTCAI FIÚK

FLESCH KÖZPONT

2019. január 28.

Kiállítás a Móra Kiadó támogatásával. Minden, amit eddig nem tudtál A Pál utcai fiúkról!

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című regényét megidéző interaktív vándorkiállítással várja látogatóit a Flesch Központ január 28-tól február 15-ig.Az író életét, munkásságát, a korabeli Budapestet, a századforduló jellegzetes tárgyi eszközeit, az egykor volt pesti gyermekek életét, játékait ismerhetik meg az érdeklődők. A regény keletkezésének történetét, szereplőit, a sztori valós helyszíneit és a mű utóéletét tárja elénk a paravánok, képek és a szöveg együttese. A vándorkiállítás alapjául a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi kiállítása szolgál, az interaktív tartalmak kidolgozásában részt vett a Nemzeti Múzeum, a Vígszínház és a Móra Könyvkiadó Az 1907-ben megjelent regényt világszerte 35 nyelvre fordították le és Olaszországban, Brazíliában kötelező, Lengyelországban és Japánban ajánlott olvasmány az iskolákban. Játék és harc, barátság és árulás, győzelem és halál. Molnár Ferenc regénye már száztíz éve a fiatal olvasók kedvence: az idők során készült belőle némafilm, hangosfilm, színdarab és zenés játék. Szereplői - akik Molnár Ferenchez hasonlóan a budapesti Józsefváros szülöttei - ma már az ifjúsági irodalom halhatatlan hősei. Gyerekkorunkban mindannyian olyan bátrak szeretnénk lenni, mint Boka, olyan elszántak, mint Nemecsek, és vágyunk egy helyre, ahol otthon érezhetjük magunkat, akárcsak a Pál utcai fiúk a grundon. A regény sikerének legnagyobb titkát a művészettörténész abban látja, hogy a történet hívószavai – a hűség, a kitartás, a felelősség, a kötelesség és az egymás iránti elköteleződés – ma éppolyan fontos és érvényes fogalmak, mint Molnár Ferenc idejében.A kiállításhoz kapcsolódóan iskolai csoportoknak lehetőségük van ingyenes játékos foglalkozáson is részt venni. A bejelentkezéseket a 06-30-419-48-20-as telefonszámon Bakó Tünde fogadja.

 

 

 

 

Gyermek programok

 

DOROTTYA

FLESCH KÖZPONT

2019. január 17. csütörtök 14 óra

Csokonai - Csavar Társulat – Gál Tamás: Dorottya, avagy a dámák diadala a fársángon Az előadást az EFOP-3.3.2-16-2016-00136 – „Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron” keretében rendezik meg a programban résztvevő iskolák számára. Ezúttal Csokonai vígeposzát mutatja be a Csavar Színház két állandó tagja. Gál Tamás és Mester László előadásában 17. századi eredeti zsidó és magyar zenei motívumok elevenednek meg verbunkok felhasználásával, humorral, fiatalsággal és jókedvű játékossággal telítve. Az előadás időtartama 60-70 perc. Rendező:  Gál Tamás, jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália, zene: Bodonyi András, zenész: Mester András, játékmester: Gál Tamás. Az előadás 5-től 150 éves korig ajánlott, mert ez a két pont ama epocchában, melyben van nézőkedv, nemcsak a  dámákban. Aki az időnek e két pontja közt van, annak mint megannyi angyal olyan a CSAVAR.

 

 

GYERMEK KÉZMŰVES SZAKKÖR

FLESCH KÖZPONT

2019. január 19. 10 óra

Gyermek kézműves szakkörünkbe 6 éves kortól várjuk az alkotni vágyó gyermekeket. A foglalkozásokon Bernáth Judit textilművész vezetésével hagyományos és modern kézműves technikákkal ismerkedhetnek a gyermekek. A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10-12 óráig tartanak. Tagsági díj: 1000 Ft/ hó, és az anyagköltség kb. 3000 Ft/félév. A foglalkozások tervezett időpontjai: december 8., január 5., 19., február 2., 16., március 9., 23., április 6., 20., május 4., 18.

 

 

VUK – INVERSDANCE

FLESCH KÖZPONT

2019. január 21. hétfő 14 óra

Fodor Zoltán Társulata. Az előadást az EFOP-3.3.2-16-2016-00136 – „Interaktív műhelyek Mosonmagyaróváron” keretében rendezik meg a programban résztvevő iskolák számára. Fekete István regénye alapján (60 perc). Koreográfus: Fodor Zoltán. Társkoreográfus: Balkányi Kitty. Zene: Wolf Péter. Vuk dalszöveg: Szenes Iván. Fényterv: Stadler Ferenc. Díszlet- és jelmezterv: Iványi Árpád.

 

 

FIÓK Ifjúsági Klub

FLESCH KÖZPONT

Minden héten hétfőtől szerdáig 13 és 17 óra között lehetőség van tanulásra, internetezésre, játékok kölcsönzésére. Remek lehetőség, hogy szabadidődet társaságban töltsd el. A belépés díjtalan! További információ a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy az 579-707-es telefonszámon kérhető.

 

 

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

Minden szerda 16 óra – 17 óra

Várunk minden érdeklődő, iskoláskorú gyereket, aki szeret kreatív dolgokat készíteni. Érdeklődni lehet a fiokmovar@gmail.com e-mail címen vagy a 96/579-707-es telefonszámon.

A belépés díjtalan!

 

CSALÁD ÉS KARRIERPONT

A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósulnak meg.

 

EGY ASZTALNÁL

FLESCH KÖZPONT

2019. január 17. csütörtök 18 óra

Egy asztalnál… a három Tenk! Az évnyitó találkozás vendégei Dr. Tenk Antal és fiai Tenk Tamás és Tenk Gábor. A hagyományokhoz híven szó lesz családról, hivatásról, hobbiról.

 

KULTÓRA

FLESCH KÖZPONT

2019. január 23. 14 óra és 18 óra

Írjál és szeressél. Ezzel a címmel jelent meg a szerző legújabb könyve, melyben irodalmár kedvenceink szerelmesleveleiből szemléz. Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író irodalomtörténész, az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek szerzője. 2012-ben kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és költők szerelmi életéről szóló írásait, amelyek rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert.
14 órától író-olvasó találkozóra várja a középiskolás korosztályt a Flesch Központba, 18 órától pedig a felnőtt érdeklődőkre számítunk! A 18 órakor kezdődő programra regisztrációs jegy váltása szükséges!

 

SZÜLŐ KLUB

FLESCH KÖZPONT

2019. január 30. szerda 16 óra 30 perc

Szülő Klub Csog Blanka pszichológussal. A szakember a kamaszkor nehézségeinek áthidalásához nyújt segítséget gyermeknek, szülőnek egyaránt. 

 

 

 

Zene-tánc

 

 

NEMZETKÖZI TANÁRI HANGVERSENY

FLESCH KÖZPONT

2019. január 18. péntek 18 óra

Fellépnek: Wieselburg, Stockerau, Somorja (SK), és Mosonmagyaróvár zenetanárai. A belépés ingyenes és adományokat szívesen fogadnak.

 

 

 

 

 

Mozgásművészet

 

SZENIOR-ÖRÖMTÁNC ZSUZSIVAL 50 ÉV FELETTIEKNEK  

FLESCH KÖZPONT

Minden szerdán 9.15-től

FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

Minden pénteken 8.30-tól

A foglalkozásokra várjuk az 50 év felettieket. A táncórákat Faragóné Zsuzsa vezeti. Nem kell hozni táncpartnert, és nem kell előzetes tánctudás sem. Nemcsak fizikai mozgás, hanem agytorna is egyben. Kíméletes sporttevékenység. Csak egy kényelmes váltócipő és víz szükséges. További információ: Faragóné Tóth Zsuzsanna 0620/235-89-70.